Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία

Στα πέριξ

*Φυσικά και δεν θα μείνουν αμέτοχοι στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου  και στις πόλεις της Κρήτης εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι πολιτικές της κυβέρνησης τους οδηγούν στην πείνα όσα καλάθια του νοικοκυριού κι ας εφευρίσκουν!

* Προσπαθεί να δείξει ένα φιλολαϊκό πρόσωπο στην κοινωνία κι ας υπάρχουν στα «σπλάχνα» της βουλευτές και πολιτευτές που αγοράζουν πάμφθηνα τα δάνεια των καταπιεσμένων πολιτών και με τους γνωστούς τρόπους αρπάζουν περιουσίες και κερδίζουν αμύθητα ποσά…

*Η μέθοδος του Πάτση: Για να εξοφλήσει το χρέος του ο οφειλέτης, αφού ήδη είχε αγοράσει το δάνειό του σε απίστευτα χαμηλή τιμή, τους έστελνε σε πρώτη φάση για… προθέρμανση τους μπράβους του. Του έδειχνε τις διαθέσεις του, δηλαδή!

*Σε άλλη χώρα αυτή η πρακτική θα γκρέμιζε την κυβέρνηση. Εδώ ούτε γάτα ούτε ζημιά!

*Ή σε αυτή την κυβέρνηση αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων. Είπε ο Άδωνις «σιγά μην παρακολουθεί ο Μητσοτάκης την Μαρίνα και την Ευγενία». Πού ξέρεις;

*Και όσα περνάει ο καιρός για τις εκλογές, πιθανότατα τον Απρίλιο του νέου χρόνου, ο πρωθυπουργός θα δίδει παροχές στους πολίτες. Και πρώτα στους συνταξιούχους που από 7% αύξηση στις συντάξεις το πήγε στο 7,5%. Θέλει αυτοδυναμία για να ισχυροποιήσει τους προστάτες του.

*Για να μην μπερδεύεστε στο κοινό μάθετε πριν την ιδιότητα των προσκεκλημένων κομματικών στην μάζωξη που διοργανώνετε…

*Μπέρδεψαν, λοιπόν, την ιδιότητα του τομέα της Θεανώς Φωτίου στον Συ.Ριζ.Α. στην εκδήλωση του Ρεθύμνου, είπαν κάτι για να τα… μπαλώσουν κι όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Ας πηγαίνουν άλλη φορά τουλάχιστον ολίγον διαβασμένοι!

*Με την ζυγαριά να γέρνει προς την Τουρκία, κι ας έδειξε μια… ουδετερότητα, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ κάλεσε τις δυο χώρες να τα βρουν γιατί «Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». Οι αγάπες δεν κρύβονται!

*Μόνο στη Ρώμη θα μπορούσε να τελέσει τον γάμο του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μεγαλεία, όπως και κάποιος «πράσινος» στο παρελθόν!

*Οι εναπομείναντες «Ποταμίσιοι», αυτοί δηλαδή, που δεν απορροφήθηκαν από τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, πού θα κατευθυνθούν; Τους… κοσκινίζουν, λένε κάποιοι για να βρουν τρόπο να πάνε στο νέο Πα.Σο.Κ. του Νίκου Ανδρουλάκη.

*Βοηθάνε και τα κανάλια στην εκλογή βουλευτών μικρών κομμάτων. Όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος, που στο κόμμα του βρήκαν στέγη αυτοί που έψαχναν και δεν έβρισκαν και έβαλαν το κόμμα του στη Βουλή…

*Από τα πάνελ των καναλιών, που συχνά εμφανίζονται, δεν αποκλείεται να δούμε σε ψηφοδέλτια μεγάλων κομμάτων τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την δικηγόρο Εβίτα Βαρελά και τον Θανάση Κατερινόπουλο. Γιατί όχι και τον συνδικαλιστή των αστυνομικών Σ. Μπαλάσκα.

*Από πού να εμπνευστεί ο πολυβραβευμένος  συγγραφέας της παιδικής λογοτεχνίας, παρά από το σκληρό πορνό με ανήλικα για να συγγράψει; Επικίνδυνα φαινόμενα!

* Βρίσκει προβλήματα στην εφαρμογή του ο προσωπικός γιατρός. Οι υπάρχοντες γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και τη ζήτηση του πληθυσμού…

*Οι πολλοί έφυγαν στα χρόνια των μνημονίων για νοσοκομεία της Ευρώπης, αμείβονται με μισθούς αξιοπρεπείς και δεν φαίνεται να επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

*Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη με δράστες και από τα δυο φύλα. Η γυναίκα τράβηξε μαχαίρι στον άντρα της και τον κάρφωσε σε κάποια σημεία του σώματός του.

*Τον αποκάλυψε το βίντεο τον ΜΑΤατζή που χτύπησε… έτσι με το γκλομπ του  νεαρό φίλαθλο στην Αθήνα μετά το ματς με τον Άρη. Τους φώναζαν από τις πολυκατοικίες ένοικοι, αλλά πού να σταματήσουν αυτοί!

*Βίντεο προβάλλονται στα cocial media και αποκαλύπτουν τη δράση των αστυνομικών και ο υπουργός απομάκρυνε, μπροστά στην κατακραυγή, τον θερμόαιμο αστυνομικό.

*Επικροτήθηκε η πρωτοβουλία του δήμου Αγίου Βασιλείου να διοργανώσει εκδήλωση και να τιμήσει τον καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Χρήστο Λιονή. Έναν σπουδαίο και πράο επιστήμονα και άνθρωπο αφιερωμένο στην Ιατρική…

*Ήταν ο πρώτος γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου που με την πολύχρονη έρευνά του έβαλε την Ιατρική με πράξεις στην Κοινωνία και άφησε στα χρόνια που υπηρέτησε με επιτυχία το αποτύπωμά του. Τον έχουν στη μνήμη τους με αγάπη όλοι οι κάτοικοι στα χωριά του δήμου. Άξιζε μια τέτοια τιμή.

*Ήταν καιρός να φύγουν και οι τελευταίοι ξένοι επισκέπτες, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους. Καιρός να φύγουν για διακοπές και για ξεκούραση και οι Κρητικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Αλλά για ολιγοήμερες διακοπές αφού όταν θα επιστρέψουν θα ετοιμάσουν τα καταστήματά τους για τη νέα σεζόν…

*Όμοια με την φετινή περίοδο, έχουν πληροφορίες, θα είναι και η νέα σεζόν. Και σε αριθμό επισκεπτών και ίσως και βελτιωμένη σε έσοδα.

*Έκλεισε με την «αναχώρησή» της, πλήρης ημερών η Αικατερίνη Δερεδάκη-Ταταράκη στο Σπήλι  το κεφάλαιο μιας γενιάς που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της. Ήταν η προτελευταία που έμενε στη ζωή της πολυμελούς οικογένειας του Νίκου Δερεδάκη. Αθόρυβη, καλοσυνάτη και σπουδαία μάνα στην οικογένεια που δημιούργησε στο Σπήλι με τον αείμνηστο Κωστή Ταταράκη…

*Συλλυπητήριες ευχές και από την στήλη στα παιδιά και στις οικογένειές τους Γιάννη, δήμαρχο Αγίου Βασιλείου και Χρυσούλα. Να είναι υγιείς και  να την έχουν στη μνήμη τους. Τέτοιες μάνες-βράχους, να γνωρίζουν, ψάχνουμε σήμερα και δεν βρίσκουμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της σπηλιανής γης που την σκέπασε.

*Μια βδομάδα από το φευγιό της μας «άφησε» και η Κούλα Στρατιδάκη, με τη γνωστή ταβέρνα στο Σπήλι. Έμεινε μια ευχάριστη ανάμνηση στο πέρασμά της από τούτη τη ζωή. Ας  είναι και αυτή αναπαυμένη στο ύστερό της σπίτι!

*Μπόρης: Πού ξέρεις; Μπορεί να παρακολουθούσε την Ντόρα ο Κυριάκος…