Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μας… προστατεύει η Μέρκελ

Στα πέριξ

*Κίνδυνος ανάφλεξης στη γειτονιά μας, όπως συμβαίνει… παραδοσιακά! Και Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν στο παρά… ένα το βράδυ της Τετάρτης και χάθηκαν, όπως πάντα, οι σύμμαχοι για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Μας έμειναν μόνο οι Γάλλοι που εξαρχής της έντασης, μήνες πριν, στάθηκαν κοντά…

*Να μην ξεχνάμε, βέβαια, τους… μόνιμους προστάτες μας «φονιάδες των λαών Αμερικάνους» που σε αυτή τη διένεξη είπαν «βρείτε τας τα νερά είναι αμφισβητούμενα»! Στη Βουλή, δεν ξεχνιέται, στο επεισόδιο των Ιμίων που βρέθηκε ο ελληνικός στρατός μια ανάσα πριν τον πόλεμο, ο πρωθυπουργός… εκσυγχρονιστής σοσιαλιστής ευχαρίστησε τους Αμερικάνους μπροστά στη γενική κατακραυγή…

*Αλλά τώρα δεν μας προέκυψαν οι Αμερικανοί αλλά η Μέρκελ. Μας γονάτισε στα μνημόνια δέκα χρόνια και μας ανταποδίδει με την αποτροπή πολέμου!

*Πραγματικός φιλέλληνας ανάμεσα στα «κοράκια» της Αμερικής φάνηκε ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μενέντεζ, που έγραψε για τα αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο: «Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει αν τα αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια». Ποιος τον ακούει;

*Μεγάλη Παρασκευή η Παρασκευή 24 Ιουλίου με το σόου του Ερντογάν στη Βασιλεύουσα.

*Πόση βρομιά κρύβεται στη διαχείριση της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι. Συνέβαιναν και επί Δεξιάς και επί Πα.Σο.Κ. και επί Αριστεράς. Και η βαριά σήψη αποκαλύφθηκε στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που προτίμησαν τη θυσία εκατοντάδων ανθρώπων για να αναβαθμιστούν στην καρέκλα τους οι βρομεροί και τρισάθλιοι…

*Και για το όργιο των παραλείψεών τους δεν τιμωρήθηκαν και η υπουργός, τότε, προσπαθεί να βγει πεντακάθαρη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χωρίς συνείδηση και ανθρωπισμό. Πώς κυβέρνησαν και ποιος του επέλεξε για αυτή τη θέση;

*Και το Μάτι αποκάλυψε και τα όσα τραγικά συνέβησαν εκείνη την περίοδο και στα Κύθηρα και στη Μάνη. Στον Κορυδαλλό για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Να μείνουν και να σαπίσουν οι αδίστακτοι  δολοφόνοι.

*Με όραμα για μια νέα εποχή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης θα αναλάβει ο νέος πρύτανης του Ιδρύματος Γιώργος Κοντάκης. Είναι βέβαιο ότι επί διοίκησής του το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοίξει μια νέα σελίδα και θα φτάσει ακόμα ψηλότερα στη διεθνή κατάταξη.

*Εποχή των σκανδάλων και του… οχετού εντός και εκτός Βουλής. Θα στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Παπαγγελόπουλο Ν.Δ και Κίνημα Αλλαγής. Αλλά το καραμπινάτο σκάνδαλο της Νovartis, το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης που «φαγώθηκαν» τεράστια ποσά από τους φόρους του ελληνικού λαού, χαρακτηρίστηκε(ακούστε ακούστε)σκευωρία. Τι άλλο μετά από αυτό; Όλα κουκουλώνονται σε αυτή τη χώρα!

*Σύντροφε μην αγωνιάς! Με την ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων τελειώνει και η αναμονή σου. Λίγα λεπτά θα αρκούν σήμερα, αρκεί βέβαια να υπάρχουν χρήματα για να αποδίδονται στους δικαούχους!

*Η στάση του Μητσοτάκη απέναντι στον Βρούτση στην εκδήλωση για τη σύνταξη έδειξε και τις διαθέσεις του πρωθυπουργού απέναντι στον υπουργό Εργασίας. Δείχνει να τον έχει εκτός στο επόμενο κυβερνητικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.

*Υπήρξε κατανόηση για την προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Πήραμε παράταση έως 28 Αυγούστου…

*Ανάσαναν από τη θηλιά στο λαιμό τους οι φορολογούμενοι αλλά και οι φοροτεχνικοί που έχουν μεγάλο  όγκο δουλειάς να φέρουν σε πέρας.

*Ανέμεναν εισαγόμενο κοροναϊό ξενοδόχοι και πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη. Και τα κρούσματα έγιναν πολλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο γίνεται καλή δουλειά με τα κρούσματα που φθάνουν εκεί…

*Μετρημένα τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται, ευτυχώς.

*Είναι στη ζωή ακόμα Γερμανοί ναζί, υπερήλικες βέβαια, που συμμετείχαν στα ανήκουστα εγκλήματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπως ο 93 χρόνων Μπρουνό Ντ. Κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε δολοφονίες από τον Αύγουστο του ’44 μέχρι τον Απρίλιο του ’45. Ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, αρνήθηκε ότι είχε ευθύνη αλλά καταδικάστηκε από δικαστήριο του Αμβούργου.

*Μαζικά ανταποκρίθηκαν οι Ανωγειανοί στην αιμοδοσία και επειδή υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι που ζητάνε να δώσουν από το αίμα τους, η κινητή μονάδα του Βενιζελείου θα επανέλθει την προσεχή βδομάδα.

*Για να αποτραπεί η κόλαση που σημειώθηκε πριν από δέκα χρόνια περίπου στην περιοχή του Πρέβελη και στο φοινικόδασος του εθελοντικές ομάδες την Κυριακή στις 10.30΄το πρωί θα ασχοληθούν με την αποψίλωση και τον καθαρισμό της. Το τοπίο είναι εξωτικό.

*Η Γαύδος τα καλοκαίρια φιλοξενούσε τα καλοκαίρια ανθρώπους της κουλτούρας και της διανόησης. Και από φέτος στο «Φυλάκιο» δίπλα στο φάρο θα δημιουργηθεί φυλάκιο από την 5η Ταξιαρχία Πεζικού για την κάλυψη στρατιωτικών αναγκών. Φυσικά από τον δήμο δεν υπήρξε αντίρρηση. Ίσα, ίσα!

Μπόρης:Ο κοροναϊός διευρύνει την απόσταση ανδρών και γυναικών και… οικονομικώς!