Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μ.Δαμανάκη: "Πρέπει να μπούμε στο σύστημα για να το αλλάξουμε"

Γιατί οι πολίτες απέχουν από τις ευρωεκλογες αλλά και πώς θα αντιμετωπιστεί ο Ευρωσκεπτικισμός και η άνοδος της ακροδεξιάς σε επίπεδο Ευρώπης

"Οι νέοι σε ηλικία και σε νοοτροπίες, πρέπει να μπούμε στο σύστημα για να το αλλάξουμε" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η υποψήφια ευρωβουλευτής με το "Ποτάμι" Μαρία Δαμανάκη, εξηγώντας πως "όσο και να προσπαθεί κανείς εξωθεσμικά", είναι δύσκολο να αντιπαλέψει "παλιά μυαλά" που εδράζονται στο σύστημα. "Πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί τώρα, γιατί κατά την άποψή μου η Πολιτική δεν είναι μαραθώνιος αλλά κατοστάρι" - πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για αλλαγή και δράση.

Σχολιάζοντας τη σημερινή πολιτική ζωή, εξέφρασε την θλίψη της για το επίπεδο της Πολιτικής, με την παροχολογία, τη σκανδαλολογία και τις ύβρεις που παρακολουθούμε στη Βουλή, τονίζοντας ότι "πρέπει να φέρουμε νέο ήθος στην Πολιτική".

Αναφερόμενη στην αποστροφή απέναντι στην Ευρώπη και κατ'επέκταση και τις ευρωεκλογές, η Μαρία Δαμανάκη το απέδωσε σε έλλειψη ενημέρωσης για την ΕΕ και τα όργανα αλλά και σε ένα "συνειδητό εμπάργκο" από την πλευρά των πολιτών που έχοντας επωμιστεί τα βάρη των πολιτικών των τελευταίων
δεκαετιών, απορρίπτουν συλλήβδην την πολιτική. "Οι ευρωεκλογές αντιμετωπίζονται ευκαιριακά και από τα κόμματα" - πρόσθεσε η ίδια, εξηγώντας ότι είναι λάθος να εξομοιώνονται με τις εθνικές εκλογές.