Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μεγάλη η χαρά, η ικανοποίηση και η δικαίωση

Στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης για το νέο νηπιαγωγείο

Με τις ευχές του Θεού και της Προστάτιδας της περιοχής Αγίας Αικατερίνης, εγκαινιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο του 65ου νηπιαγωγείου  Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.
     Μεγάλο γεγονός για  την περιοχή αλλά και για τον πόλη μας γενικότερα.
     Από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης το 1985 μέχρι και σήμερα, πρωταρχικός στόχος του ήταν και παραμένει, η εξοικείωση των κατοίκων σε θέματα μόρφωσης επιμόρφωσης, παιδείας και πολιτισμού.
     Ο μακαρίτης, Κωστής Φραγκούλης έγραψε. «Μια πόλις για να προβληθεί, δείχνει τα πνευματικά της ιδρύματα. Τα Μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις εκκλησιές της, τα θέατρά της, τα εκπαιδευτήριά της, τον πολιτισμό της. Δεν δείχνει τα Εμπορεία της. Όχι ότι δεν χρειάζονται κι αυτά. Έρχονται όμως δεύτερα στην προβολή». Αυτό ακολουθεί και ο Σύλλογος 37 χρόνια.
      Ένα έργο που πέρασε από κακοτράχαλους δρόμους, με πάρα πολλά εμπόδια και προβλήματα, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αναβολές, μέχρι να έλθει η σημερινή ημέρα. Όμως με υπομονή, επιμονή, με πείσμα, θαυμάζουν και καμαρώνουν σήμερα παιδιά, γονείς, κάτοικοι και εκπαιδευτικό προσωπικό, αυτό το στολίδι της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.
      Η ίδρυση ενός νηπιαγωγείου, ενός χώρου αγωγής και διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για τα νέα ζευγάρια και σημαντικό στήριγμα για τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και προθάλαμο κοινωνικοποίησης των παιδιών και της εισαγωγής τους στη μάθηση και τη γνώση, γιατί απεδώ μπαίνουν τα θεμέλια.
 Με αυτό το έργο, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, δηλαδή να δημιουργηθούν όλες οι σχολικές δομές Α΄βάθμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης όλες με σύγχρονες προδιαγραφές.
      Η περιοχή διαθέτει σήμερα τον νέο βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό σταθμό,  το νέο βιοκλιματικό 65ο νηπιαγωγείο. Το 23ο και το 48ο Δ.Σ., το 12ο  Γυμνάσιο, το 6ο Λύκειο (ακριβώς στα όρια με τον Κατσαμπά), και το 2ο ΣΕΚ. Επίσης σε αυτά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τα ιδιόκτητα κτίρια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, δηλαδή το πλήρως εξοπλισμένο Συνεδριακό Κέντρο, και το επίσης ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο, που στεγάζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης με 10 αίθουσες διδασκαλίας πλήρως εξοπλισμένες.
Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά ο εργολάβος και την κατασκευή και του αθλητικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης κι έτσι σε λίγο θα έχουμε και το δικό μας αθλητικό κέντρο.
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να ευχαριστήσει: Τους ιερείς της Ενορίας μας πατέρες Εμμαν. και Κων/νο, τον Περιφερειάρχη κον Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη, θέληση και προώθηση του έργου αυτού με την πολύτιμη και καταλυτική βοήθειά του στην ένταξη στο ΕΣΠΑ.
      Τον Δήμαρχό μας κον Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος από την αρχή της ανάληψης των δημαρχιακών καθηκόντων του, στήριξε με όλες τις δυνάμεις του την κατασκευή και του νέου νηπιαγωγείου μας.
      Τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κον Γρηγ. Πασπάτη και τις δημοτικές παρατάξεις, που ομόφωνα στήριξαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών από την αρχή μέχρι και σήμερα.
      Ιδιαίτερα, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί τον κον Γιάννη Αναστασάκη, αντιδήμαρχο Τ.Υ., ο οποίος σήκωσε ολόκληρο το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές, πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, και τα δύσκολα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία, τα οποία ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης υλοποίησης του έργου. Ευχαριστούμε επίσης την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Στέλλα Αρχοντάκη και τον Αντιδήμαρχο κον Αντ. Περσινάκη Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Α΄θμιας εκπ/σης που συνέβαλλαν κι εκείνοι στον εξοπλισμό και ολοκλήρωση του έργου.
Τον Αντιδήμαρχο κον Γιώργο Σισαμάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» κον Σπύρο Δοκιανάκη, τον Δ/ντή εκπ/σης Α΄θμιας εκπ/σης κον Γιάννη Μιχελάκη τον πρόεδρο των δασκάλων δομ. Θεοτοκόπουλος, τους δ/ντές σχολείων και νηπιαγωγείων που παραβρέθηκαν και όλων όσων συμμετείχαν στα εγκαίνια. Επίσης το στελεχιακό δυναμικό της Τ.Υ. του δήμου μας, τον δ/ντη κον Γ. Φουρναράκη, τον προϊστάμενο  κον Μαν. Μανουσάκη, και όλων όσων συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του πανέμορφου αυτού έργου.