Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μεγαλείο ψυχής

Στα πέριξ

*Προκάλεσε πανελλήνια θλίψη ο θάνατος  της νεαρής Χανιώτισσας φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως επήλθε στην «Καμάρα». Πριν λίγη ώρα είχε φτάσει από τα Χανιά…

*Προκάλεσε, όμως, και οργή ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκλητικότητα δικαιολόγησε την εγκατάλειψή της επειδή υπήρχαν άνθρωποι εκεί και κάποιος θα… πήγαινε να την βοηθούσε…

*Το μεγαλείο ψυχής, όμως, έδειξαν οι γονείς της καθώς μέσα στον βαρύτατο πόνο τους δώρισαν όργανά της σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν την ζωή τους. Την πρόθεσή της για την δωρεά αυτή, τους  την είχε εκδηλώσει, άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο.

*Ούτε με τη νέα προθεσμία που δόθηκε και έληξε προχθές, πήγαν οι Ηρακλειώτες να καταθέσουν τις δηλώσεις τους για το Κτηματολόγιο. Η προσέλευση ήταν μειωμένη και το ποσοστό, κατά μέσο όρο, δεν ξεπέρασε το 20%...

*Το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ ζήτησε με επιστολή του στον υπουργό νέα παράταση, «τουλάχιστον για τρείς μήνες στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου».

*Έλεγαν και πίστευαν κάποιοι αφελείς στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας  Σταματίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»…

*Η υπόθεση όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα είναι δύσοσμο σε κάθε της πλοκάμι! Έχει πέσει μεγάλο φαγοπότι και είμαστε ακόμα στην αρχή!

*Οι πολλοί δωρητές μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να διαψεύδονται, ανακαλούν στα συμβολαιογραφικά γραφεία όσες δωρεές είχαν συμπεριλάβει στις διαθήκες τους.

*Κάνουν θραύση τελευταία οι παιδικές ιώσεις και στα ιατρεία τους οι παιδίατροι εξετάζουν και πέρα του καθιερωμένου  χρόνου…

*Το σφοδρό κύμα γρίπης το αναμέναμε Ιανουάριο και Φεβρουάριο αλλά ήρθε νωρίτερα. Γι αυτό σπεύσατε, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, για το αντιγριπικό εμβόλιο…

*Η εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη είναι ότι θα πρέπει να λάβουμε μέτρα κοντά στα Χριστούγεννα. Οι προβλέψεις του σπανίως λαθεύουν!

*Ίσως σε μια ή δυο εβδομάδες να χρειαστεί να μελετήσουν το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία, είπε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

*Στο στόχαστρο , όπως προβλέπονταν, της κυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν εξ αρχής το πολύπαθο ΕΣΥ…

*Οι κλινικάρχες και οι ιδιώτες της Υγείας θα συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών…

*Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο! Το νομοσχέδιο Γκάγκα καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ…

*Παραδέχτηκε ο υπουργός ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών, όμως, οι συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου συστήματος δεν τους επιτρέπουν να μείνουν στην πατρίδα τους, που θα ήθελαν, και ξενιτεύονται…

*Κυνικά, λοιπόν, παραδέχτηκε ο υπουργός ότι «οι ελλείψεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν». Αφού δεν έχουν την πρόθεση να αλλάξουν προς το καλύτερο το υγειονομικό περιβάλλον.

*Όσοι συνταξιούχοι άντεξαν δέκα χρόνια και σε ζοφερούς καιρούς χωρίς αυξήσεις στις συντάξεις τους είναι παλικάρια! Τώρα τους… μπαφιάζουν στην καθημερινότητά τους και στις προεκλογικές περιοδείες τους στις αυξήσεις.

*Και στους συνταξιούχους ψάχνει να κάνει από την πρώτη Κυριακή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κι αν όχι, από την δεύτερη κάλπη…

*Κοντά στην αυτοδυναμία προβλέπει τη Ν.Δ. ο Στέλιος Πέτσας.

*Και το είπε ο Μητσοτάκης ότι οι μέρες «μυρίζουν» εκλογές και ο Πορτοσάλτε είπε ότι έκανε «γκάφα» και «δεν έπρεπε να το πει αυτό».

*Και αμέσως άρχισαν οι συζητήσεις σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία για τις πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι διχασμένοι. Άλλοι από αυτούς για να μην υπάρξει και άλλη φθορά να προκηρύξει εκλογές τον Φεβρουάριο  και άλλοι τον Μάιο.

*Έγινε μεγάλος θόρυβος, και δικαίως, για τον τρόπο που λειτούργησε ο δικαστικός επιμελητής και οι αστυνομικοί στην έξωση και κατάσχεση του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού. Θα ξεχαστεί;

*Φυσικά το κύμα των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας δεν θα σταματήσει εδώ. Οι υποσχέσεις έγιναν πυροτέχνημα!

*Πολλαπλασιάζονται στην Κρήτη τα κρούσματα των αυτοκτονιών και της απόπειρας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιους προλαμβάνουν.

*Προσοχή είναι απάτη η ενημέρωση για δήθεν επιστροφή φόρου, μην τους πιστεύετε, ενημερώνει τους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της…

*Προσοχή και στα μηνύματα που φτάνουν από τράπεζες! Ίσως το επόμενο λεπτό, εάν σας τσιμπήσει η τσιμπίδα των απατεώνων να μείνετε χωρίς ευρώ στον λογαριασμό σας.

*Υπάρχει αύξηση στις προκρατήσεις για τη σεζόν του 2023 στα ξενοδοχεία της Κρήτης. Η πρωτιά είναι από την γερμανική αγορά με 23%. Πτώση καταγράφεται στις σκανδιναβικές  χώρες.

* «Έφυγε» ξαφνικά από την ζωή σε δυστύχημα στις Καρίνες του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου ο 47χρονών Βαγγέλης Λαγουδάκης, αδερφός του απόστρατου στρατηγού της Αστυνομίας Κώστα Λαγουδάκη. Ήταν πατέρας 3 παιδιών και τραυματίστηκε θανάσιμα στο χωριό του όταν ενώ καλλιεργούσε τον πλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε. Συλλυπητήριες ευχές στην οικογένειά του, να είναι υγιείς να τον θυμούνται πάντα.

*Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι επινόηση, κόλπο της χούντας, που βρήκε ο Άδωνις;