Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μεθυσμένοι… καπετάνιοι κι όποιον πάρει ο χάρος

Στα πέριξ

*Πίνουν, πίνουν και ύστερα, χωρίς να έχουν επίγνωση της κατάστασής τους πιάνουν τιμόνι κι όποιον πάρει ο χάρος! Αν έχουν κάποιον ή κάποια μέσα στο αυτοκίνητο ή μπουν στο δρόμο με απίστευτες ταχύτητες, σίγουρα, αν δεν σκοτώσουν τον απέναντι οδηγό σήμερα θα τον σκοτώσουν αύριο!

*Όλοι αυτοί οι εγκληματίες των δρόμων, ειδικά, στις περιοχές που η ρακή, οι κούπες το κρασί και γενικά το αλκοόλ είναι… καπετανιά, ας μείνουν οριστικά μακριά από το τιμόνι…

*Είναι αμετανόητοι και εκτός πραγματικότητας όλοι αυτοί. Θρηνούμε τον θάνατο στην Κρήτη 55 ανθρώπων από την αρχή του 2022. Κάποιοι έχουν την ευθύνη, σίγουρα, όχι οι… δρόμοι!

*Χάθηκαν δυο άνθρωποι στη Μεσσαρά, πριν λίγες μέρες, ο ένας στα 44 του χρόνια και ο άλλος στα 80 και οι δυο γυναίκες που επέβαιναν στα αυτοκίνητα των θυμάτων νοσηλεύονται στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο και η μια χαροπαλεύει…

*Τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης, ως φαίνεται, δεν… βάζουν μυαλό σε ορισμένους οδηγούς. Κρίμα και ο Γιάννης Λιονάκης παρά τον αγώνα του για χρόνια μάλλον ελάχιστα ακούγεται!

*Διώχνουν τους νέους, αντί να τους προσελκύουν, τα κόμματα εξουσίας και δηλώνουν απογοητευμένοι. Σε πρόσφατη μέτρηση στη χώρα το 67% των νέων ανθρώπων θα πάει να ψηφίσει και το 27% δεν θα πλησιάσει στην κάλπη. Τους γυρίζει την πλάτη!

*Να ανακουφίσει τους πολίτες η κυβέρνηση από τα δυσβάστακτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στους οφειλέτες στο Δημόσιο, ζητούν πενήντα βουλευτές του Συ.Ριζ.Α. , να επαναφέρει το μέτρο της ρύθμισης σε 120 δόσεις …

*Αλλά να παρέμβει και στα ιλιγγιώδη ποσά που προέκυψαν από τις ληστρικές προσαυξήσεις του Δημοσίου. Για οφειλή, λοιπόν, πολίτη στο Ηράκλειο από πρόστιμα παράνομης στάθμευσης, κεφαλαίου 1200 ευρώ καλείται να καταβάλει σήμερα κοντά στις 5.000 ευρώ!

*Είναι η… νόμιμη κλοπή του Κράτους! Ποιος Πάτσης κύριε πρωθυπουργέ;

*Προσλήφθηκαν γιατροί, πληροφορούμαστε, στο πολύπαθο  Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Αλλά το πρόβλημα, χρόνιο πλέον, συνεχίζει να υπάρχει με τους γιατρούς πρώτης γραμμής…

*Αφήστε που λειτουργεί από τω καιρώ εκείνω μέσα στην πόλη και τα κενά των γιατρών ποτέ δεν καλύπτονται. Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, πρόσφατα, βγήκαν στους δρόμους της πόλης και είπαν και τα κάλαντα με τα όσα θλιβερά αντιμετωπίζουν!

*Και δεν είναι μόνο το νοσοκομείο του Ρεθύμνου καθώς ο υπουργός Υγείας έχει βάλει απέναντί του και τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Τα πάει, λοιπόν, τα περισσότερα για κλείσιμο…

*Είπε, λοιπόν, ότι δεν γίνεται από τα οκτώ νοσοκομεία της Κρήτης τα τέσσερα από αυτά να λειτουργούν στο Λασίθι…

*Επιδίωξή του, φαίνεται, είναι  σταδιακά η περίθαλψη να περάσει στους κλινικάρχες. Πολιτική νεοφιλελευθερισμού!

*Γι αυτές τις δηλώσεις υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο στο Λασίθι, που δύσκολα θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια του

*Πρόβλημα που μεγενθύνεται  χρόνο με τον χρόνο σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι το κυκλοφοριακό. Τα αυτοκίνητα έγιναν πολλά και η πίεση των οδηγών καθημερινά δοκιμάζεται.

*Φωνάζουν οδηγοί «Ζούμε ένα μαρτύριο και λύση δεν υπάρχει». Χάος στα σημεία του Ηρακλείου που γίνονται έργα.

*Δώσαμε το… στίγμα μας και εντός και πανευρωπαϊκά: Τηλεφωνικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις στη Ν.Δ., Πάτσης και τελευταία και Σπυράκη στην Ευρωβουλή…

*Θα έχει πολιτικό κόστος στις εκλογές.

*Παλαιοκομματική τακτική του Μητσοτακέικου, με ττη διανομή επιδομάτων να εξαγοράζει ψήφους!

*Στο Πα.Σο.Κ. η υπόθεση της Καϊλή συνταράσσει  την Ευρώπη και ο Ανδρουλάκης τα βρήκε σκούρα αν και ήξερε από καιρό. Κουβέντιαζε να πάει στη Ν.Δ. αλλά την πρόλαβαν τα γεγονότα!

*Πολιτικό κόστος θα εισπράξει και ο Ανδρουλάκης και δείχνει κερδισμένος να είναι ο Συ.Ριζ.Α. Συνεργάτες του πιστεύουν ότι θα υπάρξει πτώση στα ποσοστά του Πα.Σο.Κ. αλλά αυτή η πτώση δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

*Το αποτέλεσμα θα το δείξουν οι μετρήσεις που ήδη γίνονται.

*Μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εκλεκτών του Συ.Ριζ.Α. που θα δώσει τη μάχη τους στις εκλογές.

*Αμετανόητος  παρά τα χρόνια του, δικηγόρος Λαγού και Κασιδιάρη ο Πλεύρης κάνει  τον χιτλερικό  χαιρετισμό και δηλώνει χωρίς ντροπή: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί». Να τον χαίρεστε!

*Ετοιμάζεται ο Κασιδιάρης ως αρχηγός ακροδεξιού μορφώματος να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές.

*Υπουργός μπουμπούκος και φορτοεκφορτωτής στη λαχαναγορά. Με κουστούμι, γραβάτα και… σκαρπίνι! Απλά για το θεαθήναι ο… λαϊκός.

*Αρκετά ψηλά είναι η τιμή του ελαιολάδου και  βρίσκεται στα 5,20 ευρώ το κιλό. Γι αυτό και όλη η οικογένεια είναι στους ελαιώνες. Είναι χρυσάφι!

*Ανακούφιση τις τελευταίες μέρες για την υποχώρηση της τιμής των καυσίμων. Τιμές προ πολέμου!

*Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλά ιμιτασιόν χριστουγεννιάτικα προϊόντα.

*Και φυσικά καμαρώνει ο συνάδελφος Κώστας Βασιλάκης για τις διακρίσεις της κόρης του Πόπης. Γύρισε στον τόπο της μετά από οκτώ χρόνια απουσίας για έρευνα και σπουδές στη Γαλλία και την Σκωτία. Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Κέντρο Ναυτιλιακής Ιστορίας του ΙΤΕ στο Ρέθυμνο. Τιμήθηκε χθες με το βραβείο «Καράτζη» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Άξια!

*Υποσχέθηκε ο Σταϊκούρας αυξήσεις μισθών στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά την επόμενη τετραετία.
Μπόρης: Ελλάδα των επιδομάτων!