Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Με… παραμύθια πάνε οι πολίτες στην κάλπη

Στα πέριξ

*Η νίκη που θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή για τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη θα είναι και η πλάκα, ακούγεται ευρύτατα, που θα σκορπίσει και τον Συ.Ριζ.Α. σε πολλά κομμάτια. Και άντε μετά να τα επαναενώσεις και να την γκρεμίσεις από την εξουσία…

*Πουλάει παραμύθια για μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο και το είπε ωμά ο Σκυλακάκης!

*Καρφί Δένδια για τα… πανηγύρια Μητσοτάκη και των υπολοίπων του περιβάλλοντός του ότι όλα πάνε καλά. Εντόπισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ακρίβεια που δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και η πίεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα.

*Τα όσα θα ακολουθήσουν από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ανέλπιστα, διαβλέπουν πολλοί. Η ακρίβεια θα συνεχίσει και  όλο και πιο δύσκολα θα τα φέρνουν τα νοικοκυριά, θα βγαίνει στο σφυρί και η πρώτη κατοικία… Καμία προστασία στους δανειολήπτες και από τον Πάτση εκλεκτό του Μητσοτάκη!

*Οι απευθείας αναθέσεις και το πλιάτσικο στο δημόσιο ταμείο δεν θα πάψουν και το χρέος θα διογκωθεί. Είπαν οι πολιτικοί της Δεξιάς ότι το πάρτι επικροτήθηκε με υψηλό ποσοστό από τον λαό τις εκλογές του Μαΐου.

 *Και βέβαια τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη με τις εκατοντάδες απώλειες θα  κουκουλωθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν στους… υπαλλήλους και όχι στους πολιτικούς και πρώτα στον Καραμανλή του Αχιλλέα…

*Ίσως να τον επιδοκιμάσουν δίδοντάς του στη νέα κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών. Δεν αποκλείεται!

*Θα συνεχίσουμε να ζούμε με τα… επιδόματα από την κυβέρνηση των επιδομάτων!

*Κάθε φορά που πληρώνονται την σύνταξή τους μετράνε τις μέρες που θα πληρωθούν ξανά. Η σύνταξη εξανεμίζεται στα πάγια έξοδα, δηλαδή το δάνειο, το νερό, το τηλέφωνο και το ηλεκτρικό!

*Ανέκδοτο η εικόνα στην Πάτρα με τα βάγια στους δρόμους από όπου πέρασε ο Μητσοτάκης. Ούτε ο… μεσίας να ήταν!

*Ο Αβραμόπουλος  ακούγεται ότι θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα.

*Λάβαρα με λουλούδια σηκώθηκαν στην Πάτρα από χιλιάδες λαού τον Γενάρη του 1991, που συνόδευσαν στην κηδεία του τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Τον δολοφόνησε ο ΟΝΝΕΔίτης Γιάννης Καλαμπόκας επί πρωθυπουργίας του πρεσβύτερου Μητσοτάκη.

*Επανήλθε από τους απογόνους του Μητσοτάκη το λεξιλόγιο της Δεξιάς τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60.Παλαιοκομματισμός στα ύψη!

*Το αλίευσα από το διαδίκτυο και αναφέρεται στο ΄21 «Τραχείς και αγράμματοι μας ελευθέρωσαν και «πολιτισμένοι» με πτυχία και διδακτορικά μας ξανασκλάβωσαν»…

*Οι ελευθερωτές πέθαναν στη φυλακή όπου τους έκλεισε η εξουσία.

*Φημολογείται ότι  από την Δευτέρα, αλλά «πάντως σύντομα» θα αρχίσουν τα… όργανα στον Συ.Ριζ.Α. για την ηγεσία…

*Ο Σωκράτης Βαρδάκης εκ νέου υποψήφιος με τον Συ.Ριζ.Α. στο Ηράκλειο εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει θέμα διαδοχής και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από εκείνο του Μαΐου…

*Αλλά, θεωρεί, από μια καραμπόλα μπορεί να χαθεί και η έδρα του κόμματός του στο Ηράκλειο. Στο Ρέθυμνο,

πρόσθεσε, είναι δύσκολο να ανακτηθεί η έδρα από τον Συ.Ριζ.Α. κι ας είναι υποψήφιος ο Τσίπρας…
*Μάλλον αρνητικά μετράει στους ψηφοφόρους του Ρεθύμνου η υποψηφιότητα Τσίπρα, ακούγεται από πολλούς.

*Ανεβάζει τα ποσοστά του Πα.Σο.Κ. στην Κρήτη ο Ανδρουλάκης και επιδίωξή του είναι να πάρει τη θέση του Τσίπρα στην αντιπολίτευση…

*Φοβήθηκε να είναι υποψήφιος με το Πα.Σο.Κ. στο νομό του και τώρα μετανοεί. Καλύτερα, σκέφτηκε, πρώτος στο χωριό παρά ανάμεσα στους πολλούς στην πόλη! Και προτίμησε ξανά πρώτος στο χωριό του!

*Στις περιοχές που περιόδευσε επικρατούσε ενθουσιασμός και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Κυριακής. Στόχος να γίνει ξανά η Κρήτη το απόρθητο κάστρο του Πα.Σο.Κ.

*Ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. δέχεται «πυρά» ότι συντάσσεται με τον Μητσοτάκη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

*Σημεία των καιρών: Στα είκοσι χρόνια γάμου, ο σύζυγος με τη σύζυγο μένουν σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού και κάνει ο καθένας τις διακοπές μόνος του!

*Στις πρώτες επιλογές της Ν.Δ. διαπιστώνουν πολιτικοί και των άλλων κομμάτων είναι να συρρικνωθεί το ΕΣΥ και να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία…

*Μπορεί ένας γιατρός και κάποιοι… περιφερόμενοι να εξυπηρετούν 250 χιλιάδες περιστατικά το καλοκαίρι στην παθολογική κλινική του κρατικού νοσοκομείου Ρεθύμνου;

*Υποστελεχωμένες και οι άλλες κλινικές του ίδιου νοσοκομείου, μετά βίας ανταπεξέρχονται γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι…

*Είπε ο Πιερρακάκης  παραμύθια με την Αγαπηδάκη στην επίσκεψή τους χθες. Ωραιοποιούν καταστάσεις για να… ικανοποιούν και τους ανθρώπους εκεί.

*Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εργαζόμενοι από την υπερκόπωση καταρρέουν σε ώρα εργασίας. Τα αφήνουν όλα στην εγκατάλειψη για να ξεπουλήσουν όπως ορίζει το σχέδιό τους!

*Και μετά τις εκλογές της Κυριακής συνεχίζουμε με τις εκλογές για την Περιφέρεια και του Δήμους τον Οκτώβριο.

*Πάνω, ξανά, οι τιμές των καυσίμων μέσα στο γενικό κλίμα της ακρίβειας! Και  στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές στα προϊόντα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Οι καταναλωτές κόβουν!

*Ψηλά στα μέσα ενημέρωσης ο παιδεραστής Σειραγάκης που συνελήφθη ξανά και επέστρεψε στις φυλακές της Τρίπολης.

*Τιμές δυσανάλογες των υπηρεσιών που προσφέρουν δίδουν ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης…

*Η ακρίβεια, είναι φυσικό, να μεταφέρεται και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Οι ξενοδόχοι παρόλα αυτά αισιοδοξούν για την πορεία της σεζόν. Ίσως καταρρίψει και το ρεκόρ του 2019.

*Στο πλευρό των 135 συμβασιούχων του δήμου Ηρακλείου που απολύθηκαν και στις οικογένειές τους τάσσεται ο δήμος. Είναι απαραίτητοι και πρέπει να παραμείνουν για να συνεχίσουν να εργάζονται στις θέσεις τους δήλωσαν όλες οι παρατάξεις.

* Μπόρης: Απειλεί με νέες εκλογές τον Αύγουστο στα… μπάνια του λαού ο Μητσοτάκης. Εκβιασμός όμοια με την τακτική του μπαμπά!