Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Δικτύου

δίκτυο παρέμβασης γυναικών εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Δικτύου ήταν εντυπωσιακή.

Η εκδήλωση έγινε με ομιλίες της κ. Μ. Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και της κ. Σ. Οικονομάκου Προέδρου των Γυναικών Επιχειρηματιών Επιμελητηρίων Ελλάδος και έκλεισε με όμορφα τραγούδια που ερμήνευσε ο Γιάννης Κασσωτάκης.

Ακολούθησε βράβευση των τριών γυναικών, κ. Ελένης Καστρινογιάννη, επιχειρηματία, της κ. Μαρίας Πλουμίδου-Παπαδάκη, Δημάρχου Αρχανών και της Ρέας Γαλανάκη, συγγραφέας. Γυναίκες με έντονη προσωπικότητα που απέδειξαν ότι στην ζωή υπάρχουν μόνο στόχοι και καταξιώθηκαν στην κοινωνία μας. Η Πρόεδρος του Δικτύου Σκεύω Μπιζιώτη στην ομιλία της τόνισε τα παρακάτω.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε όλοι την ανάγκη να αναζητήσουμε μέσα από τον πολιτισμό, την δημιουργία. Γι΄ αυτό τον λόγο η σημερινή εκδήλωση γίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια εξίσου σημαντική δραστηριότητα με την συγγραφή βιβλίων και τις άλλες μορφές τέχνης και πολιτισμού.

Ο πολιτισμός δεν επιφέρει μετρήσιμο απτό, υλικό παραγωγικό κέρδος. Ωστόσο, εγείρει ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με τον εαυτό μας και τους άλλους Μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους και εκλεπτυσμένους αισθητικά, ψυχικά και ηθικά αλλά και περισσότερο αλληλέγγυους, καθώς μας υποδεικνύει την πανανθρώπινη μοίρα μας.

Ρίχνοντας μια ματιά στο σήμερα, βλέπουμε ότι επιδείξαμε μια απερίσκεπτη σπουδή για πλουτισμό χωρίς να διαθέτουμε ασφαλιστική δικλείδα της σφαιρικής και μάλιστα της πολιτιστικής παιδείας.

Αν είχαμε επενδύσει περισσότερο στα γράμματα ,στις τέχνες και στον πολιτισμό γενικότερα τα πράγματα δεν θα είχαν οδηγηθεί αντίθετα στις προσδοκίες και τίς πράξεις μας. Δε θα είχαμε περιπέσει στήν εθνική περιπέτεια περιμένοντας τα ταμεία διάσωσης και αδιαφορώντας γιά τα ταμεία του πολιτισμού μας που ποτέ δεν πτώχευσαν.

Ο πολιτιστικός μας θησαυρός παραμένει κρυμμένος, αλλά η εθνική μας απερισκεψία δέν μας αφήνει να τον ανακαλύψουμε. Είμαι σίγουρη ότι η στροφή στην πολιτιστική κληρονομιά μας θα απομακρύνουν τον φόβο και  τον δισταγμό πού έχει ριζώσει στίς ψυχές όλων μας.

δίκτυο γυναικών παρέμβαση εεκδήλωση