Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη στην Αυστραλία

Στα πλαίσια των 60 Χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού στοχαστή

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και  η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης  υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη παρουσίασαν  ένα τριήμερο  με  τις ακόλουθες  εκδηλώσεις στα πλαίσια των 60 Χρόνων από τον θάνατο του Νίκου  Καζαντζάκη.

Την  Τρίτη 14 Νοεμβρίου δόθηκε  η επίσημη  Ομιλία  του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Γιώργου Στασσινάκη  με τίτλο « Ο Καζαντζάκης και η Κρήτη » στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο  σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.   Κατά την διάρκεια  της βραδιάς ο κ. Στασινάκης έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο « Καζαντζάκης – Ζορμπάς : Μια Αληθινή Φιλία  ».

Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης

Την επόμενη  μέρα και  συγκεκριμένα την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου έγινε η πρεμιέρα του Θεατρικού Έργου για τον Νίκο Καζαντζάκη στην Αγγλική γλώσσα  με τίτλο « A Kazantzakian Montage » από τον Θίασο  Q44  στο πολυτελές  θέατρο Glasshouse το οποίο είχε γράψει ο κ. Howard Dossor και σκηνοθέτησε η κα. Suzanne Heywood. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στην θεατρική παράσταση και μια ομάδα παιδιών της νεολαίας της Παγκρήτιας Ένωσης  Μελβούρνης τα οποία είχαν την ευκαιρία να παίξουν ρόλους διπλά σε επαγγελματίες  ηθοποιούς.

Κατά  την  διάρκεια  της  επίσκεψης  του  στην Μελβούρνη  ο  κ. Στασινάκης  συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, Μέλος του  Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων Νίκου Καζαντζάκη , επισκέφτηκε το σχολείο του Oakleigh  Grammar την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου όπου και έκανε μια παρουσίαση στους μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου με θέμα «Η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη». Οι μαθητές μέσα από την ενδιαφέρουσα παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να μάθουν πλήθος πληροφοριών για την προσωπική ζωή αλλά και για το αξιόλογο έργο του γνωστού λογοτέχνη και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη.