Μηλοπιτάκια
Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.
12.11.2012
Ζύμη
Ένα ποτήρι λάδι
μισό ποτήρι ζάχαρη
δυο αβγά
δυο κουταλιές μπέικιν πάουντερ
τέσσερις κουταλιές ρακή
ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 κιλό αλεύρι.
Γέμιση
Ένα κιλό μήλα
τέσσερις κουταλιές ζάχαρη
μια κουταλιά κανελλογαρύφαλλα
τέσσερις κουταλιές σταφίδες
δυο κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε.
Τρίβουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Με τη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Ανοίγουμε φύλλα 10-12 εκατοστά, βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.