Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μηλοπιτάκια

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

μηλοπιτάκια συνταγή κρητική κουζίνα

Ζύμη

Ένα ποτήρι λάδι

μισό ποτήρι ζάχαρη

δυο αβγά

δυο κουταλιές μπέικιν πάουντερ

τέσσερις κουταλιές ρακή

ξύσμα ενός λεμονιού

1/2 κιλό αλεύρι.

Γέμιση

Ένα κιλό μήλα

τέσσερις κουταλιές ζάχαρη

μια κουταλιά κανελλογαρύφαλλα

τέσσερις κουταλιές σταφίδες

δυο κουταλιές καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε.

Τρίβουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Με τη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Ανοίγουμε φύλλα 10-12 εκατοστά, βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.