Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μια αγρότισσα καλλιεργεί βότανα και τα πουλάει στο ίντερνετ!

Η Άννα Χαραλαμπάκη συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία

άννα χαραλαμπάκη βότανα ίντερνετ

H πρώτη παιδική ανάμνηση της από τα Κρητικά βότανα είναι οι τα αρώματα που γέμιζαν τον χώρο όταν η γιαγιά και ο παππούς της τα έβαζαν σε τσουβάλια για να τα στείλουν στην Αθήνα. Η ανάμνηση αυτή την «κυνήγησε» σε όλη της τη ζωή και πριν από 20 χρόνια έκανε τα βότανα επάγγελμα. Με τις παιδικές μνήμες και τις γνώσεις που μάζευε «κουβέντα- κουβέντα» από τους μεγαλύτερους και από τα βιβλία που διάβαζε για τις θεραπευτικές ιδιότητας των βοτάνων.

Ο λόγος για την αγρότισσα από τη Λαγούτα Άννα Χαλαμπαλάκη- Τσατσάκη που θα τη βρείτε στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου αλλά τελευταία και στο Ιντερνέτ. Όπως η ίδια λέει ασχολείται με ένα αντικείμενο που το .. λατρεύει και παράλληλα βοηθά και στην ενίσχυση του οικογενειακού της εισοδήματος. Κάθε μέρα μαθαίνει περισσότερα καθώς οι πελάτες της –πολλοί από αυτούς για είκοσι ολόκληρα χρόνια- τις φέρνουν κάθε τόσο και μια νέα πληροφορία.

Τα βότανα τα καλλιεργεί μόνη της και τελευταία με τη βοήθεια του γιου της που δείχνει να «κληρονόμησε» από τη μητέρα του την … αδυναμία για τα βότανα.

Αν νομίζετε ότι οι πελάτες της είναι μόνο ηλικιωμένοι, τότε κάνετε λάθος. Καθημερινά – όπως ανέφερε στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ - η κυρία Άννα την επισκέπτονται νέα παιδιά που γνωρίζουν ότι οι χημικές ουσίες και ζητούν βότανα για να αντιμετωπίσουν μικρά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κυρία Άννα δεν πουλά μόνο τα αμιγή βότανα της Κρητικής φύσης. Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας με προσμίξεις ειδικά βότανα που βοηθούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα βότανα που ζητούν οι πελάτες είναι τα κλασικά με τα γνωστά Κρητικά δίκταμο, μαντζουράνα και φασκομηλιά να είναι ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ κι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κυρίας Άννας πατώντας εδώ.