Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μια ζωή την έχουμε…

Τη φωτογραφία, όπως και πλήθος άλλων προηγούμενων δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, διέσωσε και ανέδειξε ο Μανώλης Καρνιωτάκης.

μαγαζί βογιατζής πλατανιάς

Γυρνώντας στο παρελθόν βρίσκεις τις παρέες, τις ενδυμασίες που σε οδηγούν σε Κυριακή ή σκόλη, το ποτό που προτιμούσαν οι μάγκες της εποχής, το όργανο και το τραγούδι για να το ρίχνουν λίγο έξω! Μπορείς, τότε, να μαντέψεις…

Η ασπρόμαυρη εικόνα σε επιστρέφει στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στο κέντρο του Γιάννη Βογιατζή στον Πλατανιά, εκεί που σήμερα συσσωρεύεται το μεγάλο τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου! Το κέντρο, φυσικά, παρασύρθηκε από το… ρεύμα, άλλαξε η λειτουργία του και τώρα στεγάζει ένα πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής.

Τη φωτογραφία, όπως και πλήθος άλλων προηγούμενων δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, διέσωσε και ανέδειξε ο Μανώλης Καρνιωτάκης, από τους ανθρώπους που εκδηλώνουν ευαισθησία και σεβασμό στο παλαιό και άφθαρτο και περιέλαβε στο λεύκωμα του « Ρεθυμνίων Νόστος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του συγγραφέα, οι εικονιζόμενοι  έξι της παρέας αφού απόλαυσαν τη μπύρα τους, ευγενές ποτό της εποχής, έχοντας τον Κώστα Παρασκευά στο μπουζούκι το ρίχνουν στο γνωστό σουξέ  « Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε…». Πέρα από τον Παρασκευά που βγάζει από το μπουζούκι του την επιτυχία που έκανε πάταγο, εμφανίζονται οι αοιδοί: Νίκος Πινιατίδης, Μιχάλης Σιμιτζής, Κώστας Καργάκης, Γιάννης Καπετανάκης και Γιάννης Ηλιόπουλος.