Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μονίμως στην ίδια θέση ο μουσικός

«Την πατρίδα μου την αναζητώ. Όμως ακόμη δεν είναι καλά στην Αλβανία. Όταν φτιάξουν τα πράγματα θα γυρίσω».

ντίνο μουσικός ρέθυμνο αλβανία

 

Μόνιμη θέση έχει στην πόλη του Ρεθύμνου έχει με τον ακορντεόν του ο Ντίνο από τα Τίρανα.

 

Ο Ντίνο είναι από τα Τίρανα και ήλθε στο Ρέθυμνο το 2001, δηλαδή σε ηλικία 50 χρόνων. Είναι πατέρας 8 παιδιών και τα έξι από αυτά είναι παντρεμένα, ενώ, τα άλλα δυο ζουν μαζί του και είναι μικρότερα. Η σύζυγός του, λέει ο ίδιος, είναι άρρωστη και δεν μπορεί να εργαστεί και από την απασχόλησή του επιβιώνουν και οι τέσσερις.

Μονίμως βρίσκεται τώρα και χρόνια σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης, στη συμβολή των δρόμων Καλλιρόης Παρέν Σιγανού και Γ. Χατζηδάκη και με τη μουσική από το ακορντεόν του, προσπαθεί να συγκινήσει τους περαστικούς για να του αφήσουν κάτι και να συμπληρώσει το μεροκάματο…

Λέει με παράπονο ότι το μεροκάματο του είναι γύρω στα 7 ευρώ και δε φτάνει και, ίσως, στην επιβίωση της οικογένειάς του να συμβάλλουν τα μεγάλα του παιδιά.

Οι καιροί, βέβαια, είναι δύσκολοι και ρευστό δεν κυκλοφορεί εύκολα στην αγορά. Την τουριστική περίοδο ... τα έσοδα ήταν περισσότερα, αλλά φεύγοντας οι ξένοι επισκέπτες, ασφαλώς και θα περιοριστούν…

Θα γυρίσει στα Τίρανα; τον ρωτάς και σου απαντά αρνητικά: «Την πατρίδα μου την αναζητώ. Όμως ακόμη δεν είναι καλά στην Αλβανία. Όταν φτιάξουν τα πράγματα θα γυρίσω».

Μέχρι τότε, πάντως, ο Ντίνο θα συνεχίζει με το ακορντεόν του στο κέντρο της πόλης…