Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μπακαλιάρος με ρεβύθια

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

μπακαλιάρος ρεβύθια συνταγή κρητική

Υλικά

Ένα κιλό μπακαλιάρο

μισό κιλό ρεβύθια

ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μισό ποτήρι λάδι

1/2 κιλό ντομάτες αλεσμένες

πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε τον μπακαλιάρο με τα ρεβύθια στο νερό κι αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό για να ξαλμυρίσει.

Το πρωί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα ρεβύθια και τη ντομάτα με λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθούν.

Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.