Μπακαλιάρος με ρεβύθια
Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.
14.11.2012
Υλικά
Ένα κιλό μπακαλιάρο
μισό κιλό ρεβύθια
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι λάδι
1/2 κιλό ντομάτες αλεσμένες
πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε τον μπακαλιάρο με τα ρεβύθια στο νερό κι αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό για να ξαλμυρίσει.
Το πρωί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα ρεβύθια και τη ντομάτα με λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθούν.
Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.