Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μπερδεύτηκαν και οι επιστήμονες

Στα πέριξ

*Επιστήμονες φέρνουν από τα τηλεπαράθυρα,  κάποιες φορές, την καταστροφή που… έρχεται με την διασπορά του ιού. Που δεν ερεύνησαν την περιφέρεια αλλά περιορίστηκαν στις πόλεις…

*Προκαλούν φόβο και πανικό στους ανθρώπους που από τα μέσα ενημέρωσης αναμένουν έστω, πού και πού, ένα ψήγμα αισιοδοξίας…

*Διακινδυνεύουν και αριθμούς και στην πορεία του χρόνου τα στοιχεία τους διαψεύδουν.

*Και επειδή, προσωρινά, οι μολύνσεις πήγαν και κάπου αλλού και είδαμε σε περιφερειακές ενότητες της Κρήτης λιγότερα κρούσματα, να μην ανησυχούμε; Και βέβαια να ανησυχούμε, είναι ύπουλος ο εχθρός!

*Η ατομική ευθύνη είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην προστασία του καθενός. Και για να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας που είναι σε ασφυξία.

* «Έφυγε» πολύ νωρίς, στα 42 του χρόνια, ο οπερατέρ Γιώργης Λιακάκης στο Ηράκλειο, από τον κορωναϊό. Μένει στο διάβα του σε αυτή τη ζωή ένας πολύ καλός εικονολήπτης με καψούρα στην τέχνη του και χαρούμενος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Να είναι καλά εκεί που πήγε, καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

*Στους πρώτους ευάλωτους του ιού, το επισημαίνουν συχνά γιατροί και άλλοι γνωρίζοντες, είναι οι παχύσαρκοι. Γι αυτό άσκηση και κίνηση κάθε μέρα για να προλάβουμε πολλά στην υγεία μας.

*Τα εμβόλια είναι τοίχος στην πανδημία αλλά κάπου πάνε στραβά τα πράγματα…

*Γι αυτό και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Γιάννης Ταταράκης, τόλμησε… επαναστατικά αλλά και σεμνά να διαμαρτυρηθεί στους αρμόδιους φορείς Υγείας που δεν ενεργοποιείται ως εμβολιαστικό κέντρο το Κέντρο Υγείας Σπηλίου…

*Έχουν κόσμο σε βαθύ γήρας οι οικισμοί του δήμου του και οι μεγάλες μετακινήσεις στα αστικά κέντρα είναι απαγορευτικές. Δεν υπάρχουν και τα… φράγκα!

*Ο πρωθυπουργός δίνει κουράγιο κάθε τόσο στους πολίτες ότι το μαρτύριο τελειώνει αλλά δεν τελειώνει

*Μισθός πείνας, ένας  στους πέντε εργαζόμενους ζει με 500 ευρώ. Άντε να τη βγάλεις!

*Πού να βρουν με τις συντάξεις-ψίχουλα που παίρνουν, να πληρώνουν και την συμμετοχή τους στην αγορά των φαρμάκων οι 650 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι; Ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής  Βασίλης Κεγκέρογλου έφερε το θέμα στη Βουλή. Ευτυχώς !

*Μας έφερε στο κόκκινο ο κορωναϊός στο Ηράκλειο αλλά δεν μας πάει και καλά ο ΟΦΗ που φαίνεται είναι κι αυτός… μολυσμένος!

*Έστησαν άρματα και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και διαδικτυακά  ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό…

*Τσικνοπέμπτη θα γιορτάσουμε από τα μπαλκόνια και μονάχοι και την Καθαρή Δευτέρα θα είμαστε σε καραντίνα. Ξεχωριστές Απόκριες και φέτος!

*Με τους δασικούς χάρτες οι Κρητικοί ζουν σε… ζούγκλα. Λάθη προηγουμένων ταλαιπωρίες νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων!

*Καλό μήνα μπας και δούμε άνοιξη!

*Μια καλή ανάμνηση στα πανεπιστημιακά πράγματα της Κρήτης είναι ο πρώτος πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Φιλοσοφίας Δημήτρης Μαρκής, που πέθανε προχθές σε ηλικία 85 χρονών.

*Είχε μόνο θετικές αναφορές στο πρόσωπο του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του δήμου Ηρακλείου Γιώργου Αντωνάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, αποχαιρετώντας το Σώμα επειδή συνταξιοδοτείται…

*Και βέβαια, δεν θα μείνει στην αδράνεια ως… συνταξιούχος αλλά και πάλι θα είναι ενεργός εθελοντικά στα πολιτιστικά πράγματα του δήμου και της πόλης. Τον έχει ανάγκη το Ηράκλειο.

*Από όπου κι αν πέρασε άφησε το αποτύπωμα της διαστροφής του ο Λιγνάδης. Ακούγονται πολλά και για ανήλικους στο Αρσάκειο που δίδαξε στον θεατρικό όμιλο…

*Ξεσκεπάζεται η υπόθεση και η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού για να προσληφθεί στην υψηλή θέση του Εθνικού Θεάτρου. Το ομολόγησε και η ίδια…

*Καλύτερα μέτριος και Μπιμπίλας παρά άριστος και Λιγνάδης έγραψε ο Νίκος Τζιανίδης στο Έθνος.

*Τώρα βγαίνουν και απόνερα και στο Εθνικό Θέατρο ήλθε και η παραίτηση Λιβαθηνού…

*Δίνει ρεσιτάλ ο Κούγιας.

*Στα απολύτως απαραίτητα και αυτά στα όργανα του κόμματος είναι οι σχέσεις Τσίπρα και Σκουρλέτη. Στην ανακατωσούρα με τις τάσεις μέσα και ο Τσακαλώτος γράφουν μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

*Σημείο κλειδί ανοίγματος του τουρισμού θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που το βλέπουν θετικά και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

*Πού να πιστέψουν οι έμποροι για το λιανεμπόριο; Άλλοι έτσι άλλοι αλλιώς!

*Μπόρης: Επειδή είναι έξω από διαγνωστικό κέντρο δεν πλησιάζει ο ιός και πρέπει η μάσκα να είναι… παρά πόδας;