Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ναι στην απομάκρυνση από τον καταυλισμό, όχι στην γκετοποίηση

Πρόταση για την εκκένωση του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια θα φέρουν στο δήμαρχο Ηρακλείου, οι Ρομά

Ρομά πρόταση καταυλισμός γκετοποίηση Δυο Αοράκια Συμεών Σεραφειμόπουλος

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για την απομάκρυνσή τους από τον καταυλισμό και την κοινωνική τους ενσωμάτωση θα φέρουν στο δήμαρχο Ηρακλείου, οι Ρομά από τον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κρήτης και πρόεδρος του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια, Συμεών Σεραφειμόπουλος, οι Ρομά εκτός από το ρατσισμό που υφίστανται, εξακολουθούν να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς φως, νερό, αποχέτευση.

Παραδέχτηκε τις περιπτώσεις ρευματοκλοπής και παράνομης ύδρευσης, τονίζοντας ότι ζητούν να συνδεθούν νόμιμα με τα δίκτυα προκειμένου τα 140 παιδιά Ρομά που ζουν στον καταυλισμό και πάνε στο σχολείο, να μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο και να έχουν φως για να διαβάσουν.
 
Αναφέρθηκε όμως και σε συμπεριφορές που ενοχλούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με μουσική ως τις πρωινές ώρες, ακόμη και πυροβολισμούς, κάνοντας λόγο για παραβατικές συμπεριφορές που καταγράφονται από ορισμένους και προκαλούν αντίδραση και εκ μέρους των Ρομά του καταυλισμού. "Θέλουμε τη λύση. Όχι όμως άλλο ένα καταυλισμό, όχι ξανά γκετοποίηση" - σημείωσε ο κ.Σεραφειμόπουλος.