Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Νεανικές βεγγέρες στις γειτονιές

Συγκεντρώνονται τα βράδια σε κάποιες γειτονιές και συζητούν για ώρες για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα ίδια, τη ζωή τους και τα χωριά τους.

νεανικές βεγγέρες βαλσαμόνερο πλατεία

Μια συγκέντρωση και συζήτηση παιδιών στην πιάτσα του χωριού Κάτω Βαλσαμόνερο. Συνηθίζονται σχεδόν καθημερινά τους μήνες του καλοκαιριού αυτές οι συναθροίσεις.

Σε κάποια χωριουδάκια της Κρήτης, κυρίως στα ορεινά, παιδιά μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου το συνηθίζουν, όπως τους παλαιούς. Συγκεντρώνονται τα βράδια σε κάποιες γειτονιές και συζητούν για ώρες για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα ίδια, τη ζωή τους και τα χωριά τους.

Θέματα που έχουν σχέση με την πολιτική τα αποφεύγουν, προφανώς επειδή οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει τους πάντες και με τις πράξεις τους έχουν υποθηκεύσει το μέλλον αυτών των νέων.

Βέβαια, αυτές οι συνάξεις, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, είναι καθημερινές και όλοι πλέον τη συγκεκριμένη ώρα βρίσκονται στο καθορισμένο σημείο, όπου αναλώνουν τις ώρες τους. Το χειμώνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των υποχρεώσεων των μαθητών στα σχολεία, σπανίως πραγματοποιούνται και εφόσον, βέβαια, το επιτρέψει ο καιρός.

Όλοι, πάντως, από τους νέους γνωρίζουν τον τόπο και την ώρα. Μόνο τα θέματα συζήτησης δεν γνωρίζουν και αυτά προκύπτουν από τη συζήτηση…