Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ντιμπέιτ στις 15 Ιουνίου με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

ΙΝΤΙΜΕ / αρχείου

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Στην τηλεμαχία θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, στο ντιμπέιτ δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Μιλώντας πιο πριν στο ραδιόφωνο του Alpha, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ακης Σκέρτσος, σε ερώτηση για το τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Ενα ντιμπέιτ με τους 5 αρχηγούς».

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η πρόταση του κόμματος είναι να διεξαχθεί «ένα ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Πηγή: ΕΡΤ