Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ν. Λαγουδάκης: Κάθε μέρα και μια έναρξη φωτιάς

Ο περιφερειακός διοικητής αναφέρθηκε και στο θλιβερό παράδειγμα των περιοχών του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, που επί σειρά ετών πλήττονταν από μεγάλες πυρκαγιές

Η καταστροφή από μια πυρκαγιά προκαλεί περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και οικονομικό μαρασμό - Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, που εγκαταλείφθηκαν από τον πληθυσμό τους καθώς οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές κατέστρεψαν κάθε πηγή εισοδήματος

 Το φιλόδοξο στόχο να περάσει ... μέρα χωρίς έναρξη φωτιάς έχει βάλει ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, διαπιστώνοντας, πάντως, με απογοήτευση ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

 Το Σώμα, με τις 30 υπηρεσίες ανά το νησί και ικανοποιητικό αριθμό οχημάτων και πυροσβεστών αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό για τον οποίο συμπαρίσταται ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης, σπεύδει κι ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στα περιστατικά, ωστόσο όλες οι υπηρεσίες παραμένουν επί ποδός, γιατί η πλούσια υδρολογική περίοδος που περάσαμε, έχουν διαμορφώσει συνθήκες πυκνής βλάστησης που ευνοούν την ταχεία επέκταση μιας πυρκαγιάς. "Η φετινή περίοδος είναι η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών λόγω της πυκνής βλάστησης" - είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Λαγουδάκης, απευθύνοντας για άλλη μια φορά κάλεσμα προς τους πολίτες, να μην πειραματίζονται με τη φωτιά. "Οι περισσότεροι συμπολίτες μας συνεργάζονται και δε δείχνουν παραβατική συμπεριφορά".

 
Ο Νίκος Λαγουδάκης αναφέρθηκε και στο θλιβερό παράδειγμα των περιοχών του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, που επί σειρά ετών πλήττονταν από μεγάλες πυρκαγιές που στο πέρασμά τους κατέστρεφαν , μεταξύ άλλων, τις καλλιέργειες, καταστρέφοντας την πηγή εισοδήματος των κατοίκων των περιοχών. "Ο κόσμος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω των καταστροφών στη γη και της οικονομικής αδυναμίας να εξασφαλίσουν πια τα προς το ζην" - τόνισε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός μετακινήθηκε στα αστικά κέντρα, με τα χωριά να μένουν έρημα και το φυσικό περιβάλλον να προσπαθεί ως και σήμερα να αναγεννηθεί.