Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Ξαναζωντανεύει" το "Καφε-Θέατρο"

Έκκληση για αρχειακό υλικό

καφε-θέατρο αρχειακό υλικό

Αφιέρωμα στο Καφε-Θέατρο Ηρακλείου ετοιμάζουν η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» σε συνεργασία με το Γιώργο Αντωνάκη και τους συνεργάτες του (Μανώλη Πουλή, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Καγιαμπή, Γιάννη Παρασύρη, Στράτο Καρολίδη κ.ά.).

Καλούν τον κόσμο να αποστείλει όποιο αρχειακό υλικό διαθέτει που θα αποτελέσει τη βάση για μια εκδήλωση- αφιέρωμα στον ιστορικό, πρωτοποριακό χώρο ψυχαγωγίας και θα αξιοποιηθεί ως άξονας προβληματισμού και αναζήτησης μιας σύγχρονης πρότασης για τους σημερινούς αντίστοιχους χώρους.

Το «Κ.Θ.» Ηρακλείου λειτούργησε από τον Οκτώβριο του 1983 έως τον Δεκέμβριο του 1989. Αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη, δυναμική παρουσία στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι" της πόλης του Ηρακλείου. Η ατομική πρωτοβουλία του ιδρυτή του προεκτάθηκε από την τότε έντονα συλλογική αντίληψη περί Τέχνης.

Το «Κ.Θ.» δεν παρουσίασε απλά απόψεις και ρεύματα αλλά παράλληλα διαμόρφωσε συνειδήσεις και αισθητική.

«Επειδή η κοινωνική αναγκαιότητα και το τότε πολιτιστικό έλλειμμα που γέννησε το «Κ.Θ.», σήμερα υφίσταται στο πολλαπλάσιο θεωρούμε ότι ο προβληματισμός γύρω από αυτό είναι εξαιρετικά αναγκαίος και χρήσιμος, στη βάση του σημερινού πολιτιστικού "γίγνεσθαι" και των νέων δεδομένων στον τρόπο ζωής και επικοινωνίας.

Γι’αυτό και ζητάμε από τους φίλους του «Κ.Θ.» να μας στείλουν όποιο αρχειακό υλικό διαθέτουν (φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιογραφικό υλικό ή ότι άλλο), καθώς και σκέψεις ή προτάσεις πάνω σε ένα σύγχρονο, προοδευτικό χώρο ψυχαγωγίας, όπως τον φαντάζονται ή όπως θα τον ήθελαν στο σημερινό Ηράκλειο», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής: kafetheatro@lefterisdaskalakis.gr

Διεύθυνση Ταχυδρομικής Αποστολής ή απευθείας παράδοσης: Γιώργος Αντωνάκης, Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, Διεύθυνση: Ανδρόγεω 4, Τ.Κ.71202 Ηράκλειο Τηλ: 2813 409211 -3 Fax: 2810 229207

Το υλικό που θα μαζευτεί, θα βρίσκεται δημοσιευμένο στο δικτυακό τόπο της Κίνησης «Λευτέρης Δασκαλάκης» (www.lefterisdaskalakis.
gr
) και θα αρχειοθετηθεί ώστε να είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

«Παρακαλούμε για τη σύντομη αποστολή του όποιου υλικού έτσι ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η εκδήλωση και να πραγματοποιηθεί το πιθανότερο κατά τα τέλη Ιουνίου», τονίζουν.