Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ξενάγηση στο Πολιτιστικό

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ξεναγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στους οποίους οι εργασίες έχουν μπει πλέον στην τελική τους ευθεία, είχαν το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη αντίστοιχα, στελεχών της Επιχείρησης και εκπροσώπου του αναδόχου, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης περπάτησαν στις υπό κατασκευή αίθουσες των παραστάσεων, την μικρή και την μεγάλη, και ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου.

Με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι πρώτες παραστάσεις στο ΠΣΚΗ θα γίνουν εκτός απροόπτου, στις αρχές του 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι ο ρυθμός των εργασιών είναι ικανοποιητικός και σύντομα το Πολιτιστικό Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, εργαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι όταν το έργο ολοκληρωθεί,  ώστε  να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτή την προσπάθεια, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μαζί μας και την Περιφέρεια Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του ανέφερε: «Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δημάρχου και των συνεργατών του για τη σημερινή ενημέρωση και ξενάγηση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας για την πορεία του Πολιτιστικού Κέντρου. Είναι ένα κόσμημα όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για την Κρήτη και την Ελλάδα. Οι πολίτες της Κρήτης και οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να απολαύσουν το μεγάλο αυτό χώρο πολιτισμού που γίνεται στο νησί μας. Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο θα υποστηρίξουμε το χώρο πολιτισμού με εκδηλώσεις και δράσεις».