Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι)

Παραδοσιακή γεύση της Κρήτης

ξινόχοντρος συνταγή κατσαρόλα μαγείρεμα σούπα

Ξινόχοντρος

Υλικά

1/2 φλιτζάνι λάδι

5 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

1 μέτρια ντομάτα

Εκτέλεση

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία.

Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.

ξινόχοντρος συνταγή κατσαρόλα μαγείρεμα σούπα