Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι)
Παραδοσιακή γεύση της Κρήτης
03.02.2014
Υλικά
1/2 φλιτζάνι λάδι
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ξινόχοντρος
1 μέτρια ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία.
Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.