Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Οικολογικό ποδήλατο από χαρτί ... κοστίζει 7 Ευρώ!

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Nimrod Elmish οδηγεί αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «το μέλλον της οικονομικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης μετακίνησης».

ποδήλατο πεπιεσμένο χαρτόνι φθηνό οικολογικό

 

Το μυστικό, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στα υλικά. Το ποδήλατο φτιάχτηκε από χαρτόνι, ωστόσο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο.

«Αυτό το ποδήλατο κατασκευάζεται σε ποσοστό 95% από ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο είναι το φθηνότερο ακατέργαστο υλικό που θα βρει κανείς στη χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός επιχειρηματίας.

«Το υπόλοιπο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων και λιωμένα μπουκάλια. Οπότε ολόκληρο το ποδήλατο είναι φτιαγμένο 100% από ανακυκλωμένα υλικά που κοστίζουν συνολικά 7 Ευρώ», προσέθεσε.

Αφού κοπεί και πάρει το κατάλληλο σχήμα, το χαρτόνι υφίσταται ειδική επεξεργασία με ένα μίγμα οργανικών υλικών που το καθιστούν αδιάβροχο και πυράντοχο.

«Δεν ξέρω πόσα δισεκατομμύρια ποδήλατα πωλούνται και πωλήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια όμως η μέση διάρκεια ζωής ενός κανονικού ποδηλάτου είναι τα πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. Elmish.

«Οπότε μέσα σε μια πενταετία εγώ μπορώ να αντικαταστήσω όλα αυτά τα ποδήλατα γιατί θα είμαι φθηνότερος, γρηγορότερος, δυνατότερος και πιο οικολογικός», προσέθεσε.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με τρία διαφορετικά μοντέλα χαρτονένιων ποδηλάτων και μια αναπηρική καρέκλα.

Κανένα από τα προϊόντα αυτά δεν θα περιέχει μεταλλικά μέρη.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας εκτιμά πως τα πρωτοποριακά ποδήλατα θα διατεθούν στην αγορά περίπου σε ένα χρόνο.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο εφευρέτης και σχεδιαστής του «πράσινου» ποδηλάτου, Izhar Gafni, πιστεύουν ότι μια μέρα το χαρτόνι θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοκινήτων, ακόμα και αεροπλάνων.

Econews