Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Οι εργαζόμενοι έχουν γίνει ... σάκος του μποξ"!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν.Ηρακλείου ζητά από τους δήμους να είναι αμείλικτοι ... ιδίως για κραυγαλέες περιπτώσεις

άρδευση επίθεση υδρονομέας πότισμα γόρτυνα γιαλιαδάκης

"Τα περιστατικά σε βάρος υπαλλήλων των δήμων είναι πολλά αλλά έχουν αποσιωπηθεί" είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν.Ηρακλείου, Κωστής Γιαλιαδάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη βιαιοπραγία σε βάρος 62χρονου υδρονομέα στα Μούλια. "Η επίθεση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" - είπε ο κ.Γιαλιαδάκης στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1, προσθέτοντας πάντως πως παρόμοια περιστατικά καταγράφονται σε όλους τους δήμους της ενδοχώρας, με "αφάνταστες πιέσεις προς όσους ασχολούνται με την άρδευση".

"Το να σηκώνει κανείς χέρι, δείχνει το επίπεδο της κοινωνίας. Έχουμε πιάσει πάτο και τέτοια δείγματα έχουμε πολλά στην Κρήτη" - τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου, που στηρίζει τον 62χρονο που έπεσε θύμα επίθεσης και ο οποίος πρόκειται να ακολουθήσει τη νομική οδό.

Ζητούμενο, σύμφωνα και με τον κ.Γιαλιαδάκη, είναι πάντως και η στάση των δήμων, απέναντι στις περιπτώσεις υδατοκλοπής, που στερούν από τα δημοτικά ταμεία πολύτιμα έσοδα. "Ζητάμε να δοθεί τέλος στο να είναι απροστάτευτος ο κάθε υπάλληλος που είναι ... σάκος του μποξ! Ο δήμος πρέπει να είναι αμείλικτος, ιδίως στις κραυγαλέες περιπτώσεις και να κινείται νομικά εναντίον των παρανομούντων" - πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Γόρτυνας και στάση εργασίας.

Καταδίκη του περιστατικού από την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε συνάδελφος υδρονομέας του Δήμου Γόρτυνας από πολίτη κατά την ώρα της εργασίας του.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, ο συνάδελφος με μερική αναπηρία στο μάτι έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και γρονθοκόπησης,  επειδή τόλμησε εκτελώντας σωστά τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών από την υποκλοπή ή αλόγιστη χρήση νερού.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι στους Δήμους προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τα οποία ελέγχονται από την υπηρεσία, απροστάτευτοι δέχονται αναίτιες και βίαιες επιθέσεις από δημότες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τη Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στον Δήμο Γόρτυνας.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές, κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή, αστυνομία και εισαγγελία να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέτοια φαινόμενα να μην ξαναπαρουσιαστούν και να προστατευτεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «ο σάκος του μποξ» και να αντιδρούν επάνω τους οι πολίτες για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.