Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Οι μεταλλάξεις στην επίθεση

Στα πέριξ

*Ο ιός και οι μεταλλάξεις του… περικυκλώνουν χωριά και σπίτια και έστω και καθυστερημένα καλούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό κρουσμάτων και τη λήψη μέτρων πριν είναι αργά!

*Πάμε σε αυστηρές απαγορεύσεις, τύπου Μαρτίου πέρυσι, για να γλιτώσουμε πολλά.

*Έχει δίκιο ο δήμαρχος Ρεθύμνου για την πόλη που διοικεί, Γιώργης Μαρινάκης. Στα διαγνωστικά τεστ δεν αντιμετωπίζονται όλοι με ίδιους όρους. Και την πόλη του την άφησαν χωρίς έλεγχο στην πρόληψη… Και βέβαια και όχι μόνο την πόλη του αλλά και άλλους δήμους στην ενδοχώρα…

*Πρέπει να φωνάξει κάποιος στην Υγειονομική Περιφέρεια και στον υπουργό Υγείας. Διαφορετικά με αίτηση και παρέμβαση οι περιοχές κοκκινίζουν όπως έγινε τελευταία.

*Αφήνει ρημάδια ο ιός και πάει. Και όσοι επιβιώνουν με το σπίτι τους από τον τουρισμό ίσως και φέτος να τα βρουν σκούρα. Για την Κρήτη είναι η βαριά της βιομηχανία. Αλλά κρατήσεις μηδέν!

*Δεν ασχοληθήκαμε, εκτός από λίγες περιπτώσεις, σοβαρά με τη γη, και με τον ευλογημένο πρωτογενή τομέα, που πάντα ζούσε, επένδυε και σπούδαζε…

*Το σύνθημα που ακούγεται στην πιάτσα: Να φύγει ο κορωναϊός  να ανοίξει ο τουρισμός!, Να σωθούν χιλιάδες οικογένειες.

*Από τα 18,5 δις το 2019 πέσαμε στα 3 δις το 2020 στο Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν. Πόσοι μέχρι το τέλος της πανδημίας θα είναι όρθιοι και υγιείς;

*Κυκλοφορεί και κάποιοι διστάζουν και το λένε από τα ραδιόφωνα: Οι μεταλλάξεις έρχονται από τα εμβόλια. Γενικώς και αορίστως!

*Είναι κανείς που δεν βρίσκεται σε απόγνωση; Είπαν ο ιός έφερε τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

*Όπου βγάλει τον καθένα σε αυτούς τους καιρούς: Διαγνώστηκε με κορωναϊό στην Πάτρα και έπεσε στη θάλασσα για να πνιγεί!

*Ήταν μια… ωραία ατμόσφαιρα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη στο Ρέθυμνο που στο τραπεζάκι τα έλεγαν!

*Στη… μπόρα θέλουν οι ασθενείς  το νοσοκομείο Ρεθύμνου και τους γιατρούς. Η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής τάραξε τελευταία τα… λιμνάζοντα νερά.

*Ίσως είναι η μοναδική φορά που ένας βουλευτής στο Ρέθυμνο, και αυτός Κεφαλογιάννης, ασχολείται στα σοβαρά με το νοσοκομείο.

*Νυσταγμένη η ναρκονταλίκα στο Ηράκλειο με μπόλικη κοκαΐνη και χασίς. Νυσταγμένη και αποχαυνωμένη!

*Γίναμε χώρα των συσσιτίων; Χαλεποί καιροί, οι αγορές και στην Κρήτη βουλιάζουν.

*Εκκρεμούν εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις. Χατζηδάκης και Κεφαλογιάννης οικονομολόγος καλούνται να τις… ξεκολλήσουν. Ή νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου!

*Τον… κυνηγά τον συνωστισμό και τα κορονοτραπέζια ο Μητσοτάκης. Δεν έφτανε η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα ήθελε και γεύμα στο σπίτι του βουλευτή. Η Ντόρα είπε ότι δεν τον προστάτεψαν και άλλη φορά δεν θα γίνει.

*Ναι αλλά άλλος ο λαός και άλλος ο πρωθυπουργός! Που φυσικά δεν του επιβάλλονται πρόστιμα ούτε κινδυνεύει με σύλληψη.

*Μα δεν είναι και απλή υπόθεση τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου των Φούρνων να πάνε Σάββατο για χάρη του στο σχολείο!

*Τώρα αγορές μόνο των αναγκαίων για επιβίωση.

* «Φυτευτό» έστειλε ο Ερντογάν τον πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Διαμαρτύρονται οι φοιτητές αλλά τους αποκαλεί… τρομοκράτες!

*Η 36χρονη καθηγήτρια θα αναμένει να ενηλικιωθεί ο 13 χρονών μαθητής της, το…μωρό της για να ζήσουν μαζί. Στην αποπλάνηση… δασκάλα και πιπινοπλανεύτρα!

*Θα γίνουν οι καλύτεροι… φίλοι με τους αστυνομικούς οι φοιτητές. Για… προθέρμανση άνοιξαν στο Αριστοτέλειο το κεφάλι ενός υποψήφιοι διδάκτορα!

*Επανέρχεται το σύνθημα που ήταν στη ντουλάπα χρόνια: ΟΦΗ μοντέλο τον κάνατε… μπ…….λο. Θα το ξαναλέμε όπως τότε που έφυγε ο αείμνηστος Ολλανδός. Ποιόν θέλουν να… φάνε;

*Απόνερα του εγκλεισμού οι αδέσποτοι πυροβολισμοί!
 

*Πλησιάζει να εμβολιαστεί το σύνολο των γιατρών στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο Ηράκλειο.

*Μη στερείτε τη γνώση από τον πεινασμένο που την επιζητά χρόνια.

*Εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο Παππάς; Τον ψάχνουν πάνω από εκατό μέρες τον καταδικασμένο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» αλλά έχει χαθεί. Ίσως να κάνουν και… στραβά μάτια!

*Ούτε μια πιθανότητα, λοιπόν, στον τρισεκατομμύριο να ξεφύγει όπως διαβεβαίωνε ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας.

*Μια χαρά υπουργός θα ήταν με τη διπλά μάσκα του στα έδρανα των υπουργών της Βουλής ο Τσιόδρας. Πού ξέρεις;

*Οδεύει σε μπο…… υποκριτικής. Υπάρχει μέλλον!

*Μετά από δεκάδες χρόνια θυμήθηκαν και… ψάχνουν της παρθενία τους!

*Θα ακολουθήσουν τον πολιτιστικό σύλλογο Μέρωνα άλλοι σύλλογοι στην πρωτοβουλία του; Συγκέντρωσαν το  ποσό των 1.150 ευρώ και θα το διαθέσουν για την αγορά υγειονομικού υλικού για το ιατρείο του χωριού τους και το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής.

*Όπλο σε όσους παρενοχλούν θηλυκά σεξουαλικά το… τακούνι!

*Αναπάντεχα «αποχαιρέτησε» από καρδιακή ανακοπή, ο βιβλιοθηκονόμος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο Παντελής Γενεράλης. Άνθρωπος με ευσυνειδησία, ήθος και χαμηλών τόνων.

*Τα 10 χιλιάδες βήματα ημερησίως προλαμβάνουν της καρδιάς. Προσοχή λοιπόν, βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας.  

*Μπόρης: Εμβολιάστηκαν υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι και το… κακό συναπάντημα και λένε στο λαό υπομονή!