Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Οι νοσηλεύτριες της Κρήτης κάνουν τη διαφορά

Στα πέριξ

*Το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου αποτυπώνεται στην αλληλεγγύη και στην προσφορά. Η πρωτοβουλία των δέκα νοσηλευτριών από την Κρήτη, ειδικευμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να ενσωματωθούν στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να προσφέρουν εθελοντικά είναι, πραγματικά, αξιοθαύμαστη. Υποκλίθηκε και ο υπουργός.

*Η πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια  και αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ακολουθεί η Αθήνα…

*Στην Κρήτη η πίεση γίνεται τον τελευταίο καιρό αισθητή.

*Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος μετά από ενάμιση μήνα νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξήλθε υγιής και δυνατός για να συνεχίζει το ιερό έργο που επιτελεί. Σιδερένιος!

*Ραγίζουν καρδιές οι θάνατοι κάθε μέρα νέων ανθρώπων και υγειονομικών που δίδουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του αόρατου εχθρού. Δεν διαχωρίζει ανθρώπους και «χτυπά» παντού…

*Λύτρωση για τον πλανήτη θα είναι τα εμβόλια από το νέο χρόνο και ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης είπε ότι εάν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

*Δεν αρκεί που γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό αγωνίζονται στα νοσοκομεία, αλλά ο διοικητής του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τους απειλεί ότι αν μολυνθούν θα τιμωρηθούν επιπλέον…

*Είναι άγνωστο εάν ο κορωναϊός προκαλεί και σοβαρές βλάβες στον… εγκέφαλο!

*Και από τις δημόσιες υπηρεσίες περνά και αφήνει το στίγμα του ο ιός. Όπως στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή κινήθηκε τάχιστα για να σταματήσει τη διασπορά…

*Και η ίδια μπήκε σε προληπτική καραντίνα και επανέρχεται στο έργο της με δυναμισμό.

*Έβγαλαν το άχτι τους οι αστυνομικοί παντού όπου γίνονταν συγκεντρώσεις και πορείες για την  επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, και δακρυγόνα έριξαν και πολλές ξυλιές έδωσαν και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις και πρόστιμα βεβαίωσαν. Άξιοι!

*Είπαμε με Κυριάκο νόμος και τάξη! Και με… σοσιαλιστή υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Χρυσοχοΐδη. Ο Βενιζέλος τον χαρακτήρισε τον «πιο πετυχημένο υπουργό Δημόσιας Τάξης της μεταπολίτευσης». Θα τον αξιοποιήσει σε πρώτη ευκαιρία τον Βενιζέλο ο Μητσοτάκης…

*Για λόγους δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες. Αλλά τους έξι χιλιάδες αστυνομικούς που κλήθηκαν για την επιβολή των μέτρων, τους… προσπέρασε ο κορωνοϊός!

*Οι σύντροφοι του ΚΚΕ… έπιασαν στον ύπνο τους αστυνομικούς και για να πάνε και να διαδηλώσουν οι διακόσιοι από αυτούς, έστειλαν μήνυμα στο 13033 ζητώντας μετακίνηση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για… εξετάσεις!

*Ήταν τόσο… υψηλός ο ζήλος των αστυνομικών στην επιτέλεση του καθήκοντος που βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ και σε γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι, όπως το κάνει κάθε χρόνο, στην πόρτα του Πολυτεχνείου!

*Ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασαν τον αρχηγό της Αστυνομίας να δώσει εντολή η γυναίκα να μην πληρώσει το πρόστιμο. Αρχηγέ να χαίρεσαι τα σαΐνια σου!

*Μα μόνο ένας Μπογδάνος με τις ακραίες πολιτικές αντιλήψεις που κουβαλά θα χαρακτήριζε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και πορείες του Πολυτεχνείου επίδοξους δολοφόνους στους δρόμους της Αθήνας…

*Και βέβαια για τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν έξω από πολυκατοικία στα Σεπόλια πατέρα, που τον έστειλαν με καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο, μητέρα και κόρη, είπε ότι δεν έκαναν τίποτα! Μάλλον τους… χάιδεψαν θα εννοούσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

*Και βέβαια δεν θα πεθάνουμε από μιζέρια, φόβο και τρόμο, είπε προχθές, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο δυναμικός εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού εκείνες τις μέρες Δημήτρης Παπαχρήστος, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Cretalive και στην εκπομπή «Όρεξη έχεις πρωί πρωί;»

*Χείμαρρος αφύπνισης ο Παπαχρήστος, όπως το συνηθίζει πάντα και στις ομιλίες του, επιχειρεί να ξεσηκώσει την κοινωνία από την αποχαύνωση που την θέλει το σύστημα της κάθε εξουσίας.

*Μαζεύουν τα… κομμάτια τους οι πληγέντες από τις τελευταίες καταστροφές της θεομηνίας. Αλλά θα πάρει χρόνο για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Ευτυχώς λειτουργεί από φορείς και συλλογικότητες η αλληλεγγύη…

*Τα ρέματα τα κάναμε σπίτια και τη μεγάλη αλήθεια την είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η α ντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή. Μας έπνιξε η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση και η λαμογιά που μας χαρακτηρίζει.

* Με τον φόβο ζουν οι πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφές  για το νέο κύμα κακοκαιρίας. «Ο Θεός να μας λυπηθεί» παρακαλούν.

*Μπόρης: Ο αριθμός των συμπατριωτών μας στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης είναι διψήφιος με τάση να γίνει μονοψήφιος.