Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ομίχλη με το... καλημέρα!

Στο Ρέθυμνο

Ένα παχύ "στρώμα" ομίχλης σκέπασε σήμερα το πρωί την περιοχή απ' το πρώην ΚΤΕΟ, στον υπό κατασκευή και τμηματικά παραδομένο δρόμο προς την Παλέ, ως τον κάμπο της Κοξαρέ στις "υπώρειες" του χωριού Μυξόρρουμα, στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Οι διερχόμενοι οδηγοί κινούνταν προσεκτικά, έχοντας ανάψει τα φώτα και τους προβολείς ομίχλης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο ένα μέτρο δεν έβλεπαν... τίποτα, πέρα από ένα λευκό κι απόκοσμο τοπίο, το οποίο είχε καλύψει τα πάντα. Το φαινόμενο είναι εμφανές κι έντονο τις τελευταίες ημέρες στο Ρέθυμνο, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Παραπέμπει σε συνθήκες που επικρατούν στην βόρεια Ιταλία, σε πόλεις όπως το Μιλάνο και το Τορίνο, με την έντονη βιομηχανική δραστηριότητα.

Η μόνη δραστηριότητα, βεβαίως, που βρίσκεται σε εξέλιξη στον νομό - αμέσως μετά την αποχώρηση των περισσότερων τουριστών (κάποιοι λίγοι έχουν απομείνει διασκορπισμένοι)- είναι το λιομάζωμα, το οποίο σιγά σιγά ξεκίνησε.

Η κίνηση σήμερα από και προς τον νότο ήταν αυξημένη, παρότι ο νομός βρίσκεται σε αργία, λόγω της επετείου του Αρκαδίου που συμπίπτει με την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Οι μόνοι που δεν σταματούν τη δουλειά, μέρα που' ναι, είναι οι ιδιοκτήτες φούρνων, καφέ, πρατηρίων καυσίμων (ορισμένοι τα συνδυάζουν όλα σ' ένα!), καθώς επίσης οι ταβέρνες αλλά και οι εργάτες στον πρωτογενή τομέα.

Και του χρόνου με υγεία και πιο καθαρή ατμόσφαιρα: και από τους ρύπους, και από την ομίχλη και από τον ιό, φυσικά!