Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ο «Χριστός Πάσχων» ... ανέβηκε στο Ρέθυμνο

Από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Με πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σε δύο παραστάσεις, το βράδυ της Παρασκευής 7 και του Σαββάτου 8 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ στα Περιβόλια Ρεθύμνου, η παρουσίαση του έργου «Αγνώστου Βυζαντινού - Χριστός Πάσχων» από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και εκατοντάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην παράσταση του έργου, το βράδυ του Σαββάτου, 8ης Απριλίου 2023.

Στο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπός μας επαίνεσε τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη, την «ψυχή» της Θεατρικής Ομάδας της Μητροπόλεώς μας, καθώς και όλους τους εκλεκτούς συντελεστές που τη συναπαρτίζουν και αξιοποιούν το χάρισμά τους παρουσιάζοντας πάντοτε ποιοτικά τα έργα που ανεβάζει η Ομάδα κάθε χρόνο.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για τη συμπλήρωση 20 ετών ζωής και μαρτυρίας της Θεατρικής Ομάδας της Μητροπόλεώς μας, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίασης του έργου «Χριστός Πάσχων» στη συμπλήρωση της εικοσαετίας, καθώς και ότι η τρίτη δεκαετία της Θεατρικής Ομάδας θα ξεκινήσει αφιερωμένη στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της πόλεώς μας για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από τη μαρτυρική τους τελείωσης το έτος 2024. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να είναι πάντοτε κοντά και να στηρίζουν την όμορφη αυτή προσπάθεια που ανεβάζει πνευματικά τον τόπο μας.
Σχετικά με την παράσταση του έργου «Χριστός Πάσχων»:

Τη δραματουργική προσαρμογή, τα κοστούμια και τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιώργης Καλογεράκης. Τη σκηνοθεσία ο Απόστολος Κουγιτάκης. Τα σκηνικά ο Γιάννης Τσάβαλος. Την παράσταση υποστήριξαν υποκριτικά περί τα σαράντα παιδιά, παλιά και νέα μέλη της Ομάδας.
Το όλο εγχείρημα στήριξαν οργανωτικά η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.