Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά" στα Χανιά και το Ηράκλειο

Παρουσίαση του βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ

ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά παρουσίαση βιβλίου αύγουστος κορτώ

Το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ "Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά" παρουσιάζεται τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 19.30 στην Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη (Χάληδων 89, Χανιά). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία του.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 20.00 το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο καφέ "Ενετικόν" στο Ηράκλειο. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης. Με τον Αύγουστο Κορτώ θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης.

κορτώ βιβλίο συγγραφέας παρουσίασηΟ Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά.

"Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά"

Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης, ακρότητας και αθεράπευτου πάθους – με το φαΐ, το ποτό, τα βιβλία, τον έρωτα. Aληθινά παραμύθια πίσω από τα κάγκελα, αλλά και μπροστά από αυτά, εκεί όπου λικνίζονται ή αιωρούνται μικροί γοργόνοι, μεγάλες ρουφιάνες, αλλεργικοί στο χρήμα, κατά φαντασίαν ετοιμοθάνατοι, γεννημένοι τύφλα, ηλίθιοι και e-λίθιοι, άνθρωποι που μεταμορφώνονται σε γουρούνια και το αντίστροφο, έντομα από το Κολωνάκι ή τα Εξάρχεια, καλοθελητές που παραδίδουν μαθήματα ερωτικών στάσεων και παθήματα ανατομίας, παραδιδόμενοι στη ζούγκλα της πραγματικότητας, που κάθε τόσο έρχεται για να μας δέσει φιόγκο την καρδιά μας, και μοναχά το γέλιο μπορεί να μας τον λύσει. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο, πιο ιαματικό για την ψυχή, από το γέλιο: ό,τι κι αν το προκαλεί, είναι η ύψιστη στιγμή αγάπης για τη ζωή – για τις σκοτεινές αλλά και τις φωτεινές πτυχές της.