Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ο κορωναϊός δεν είναι όνειρο

Στα πέριξ
 
*Όνειρο ήταν η αποχώρηση του κορωναϊού και όσοι το πίστεψαν δεν γνώριζαν πόσο ισχυρός και επίμονος είναι στις επιλογές του…
 
*Κάθε μέρα είμαστε και πιο πάνω στην Κρήτη… Μας ήρθε νωρίτερα το νέο κύμα και κάποιες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μάλλον πάνε για αναβολή.
 
*Αφήσαμε ότι μας επέβαλαν και… ελευθερωθήκαμε! Ήρθαν και οι τουρίστες χωρίς κανένα έλεγχο, άρχισαν και τα γλέντια, τα πανηγύρια, οι γάμοι, τα βαφτίσια και ο συνωστισμός και άντε μετά να βγάλεις άκρη!
 
*Για περισσότερα από πενήντα χιλιάδες κρούσματα, ημερησίως, υπολογίζει στη χώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα μείνει εκεί, όσο περνά ο καιρός. Και είναι καλοκαίρι ακόμα. Φανταστείτε το φθινόπωρο ή όταν κρυώσει ο καιρός!
 
*Στη βούληση του καθενός άφησε την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας. «Όποιος δεν είναι ασφαλής ας φορέσει μάσκα», είπε.
 
*Μετά τα χρόνια της πανδημίας ήρθαν διακόσιοι ομογενείς από την Αμερική στο Ρέθυμνο και πρώτο προσκύνημά τους ήταν το Αρκάδι. Νοσταλγία η Κρήτη!
 
*Δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος πότε και αν θα σταματήσει η ακρίβεια. Το φαινόμενο έχει πολιτικός κόστος για τον Μητσοτάκη και με διαφόρους τρόπους-μπαλώματα επιχειρεί να ανακουφίσει την κοινωνία…
 
*Η μείωση στις αγορές από τα πολυκαταστήματα είναι πραγματική και καθένας αγοράζει τα άκρως απαραίτητα και με μέτρο. Για την ημέρα!
 
*Και οι τιμές στα καύσιμα συνεχίζουν να τραβάνε την ανηφόρα και μια βόλτα ή μια μεγάλη διαδρομή από πόλη σε πόλη εξακολουθεί να είναι υπό σκέψη!
 
*Κάτι ξέρει ο Σταϊκούρας και λέει ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρξουν παρεμβάσεις εάν θα αυξηθούν οι τιμές και πάλι
 
*Το εύκολο θύμα του Κράτους, στο Ελλαδιστάν, είναι οι συνταξιούχοι και όσοι πήραν αναδρομικά καλούνται να επιστρέψουν ως φορολογούμενοι σχεδόν τα μισά…
 
*Τα κόμματα που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια ενοχλούνται για να εξοφλούνται το χρέος τους; Μπα!
 
*Να ενοχλούμε όλους τους άλλους πλην εκείνων κι ας οφείλουν εκατομμύρια. Κράτος της πλάκας!
 
*Ας μην μιλήσουμε για τους μεγαλοφοροφυγάδες που δεν ενοχλούνται, αντίθετα, προστατεύονται! Εάν επρόκειτο για μικροοφειλέτη θα τον κυνηγάνε μέχρι που θα ζούσε. Και μετά τους κληρονόμους του, βέβαια!
 
*Άπαντες περιμένουν τον νέο αρχηγό του Πα.Σο.Κ.-Κιν.Αλ Νίκο Ανδρουλάκη πως θα διαχειριστεί κάποια ζητήματα που αφορούν και το κόμμα του…
 
*Η αντιμετώπισή τους θα του δώσει πόντους ή θα του αφαιρέσει. Αναμένουν την πολιτική που θα πορευτεί και ελπίζουν μια άλλη διαχείριση από ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό που ανάλαβε, ένα, κάποτε, κόμμα εξουσίας…
 
*Τι έχουν να πουν εκείνοι οι καιροσκόποι που το ρήμαξαν και το έφεραν στον πάτο; Κάποιοι, εξακολουθούν να παραμένουν και ευελπιστούν ότι έχει ακόμα ως το κόκκαλο!
 
*Έχουν καβαλήσει καλάμι ορισμένοι στην κυβέρνηση και δεν αναγνωρίζουν τις γκάφες τους. Δείγμα αλαζονείας και αμετροέπειας.  Και δεν παρατηρείται μόνο σε αυτή την κυβέρνηση.
 
*Ο  ύπνος και τα όνειρα είναι δωρεάν γιατί οι τιμές στις ξαπλώστρες στις παραλίες το καλοκαίρι που διανύουμε είναι απαγορευτικές, λένε κάποιοι που τις χρησιμοποιούν.
 
*Το όφειλε ο δήμος Χανίων στη γνωστή Χανιώτισσα συγγραφέα Μάρω Δούκα και την τίμησε στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» για την προσφορά της στις Τέχνες, τα Γράμματα και την ανάδειξη της Ιστορίας των Χανίων.
 
*Θεριεύει η εγκληματικότητα στην Κρήτη και όσοι λαμβάνουν ψυχιατρική αγωγή, άγνωστο για ποιους λόγους, την εγκαταλείπουν. Και έρχονται τα ανέλπιστα, δυστυχώς…
 
*Πολλά περιστατικά κρύβονται για σκόπιμους λόγους, επικίνδυνοι άνθρωποι δεν φτάνουν στους γιατρούς για να μην τους πουν… άρρωστους και το θέμα διαιωνίζεται!
 
*Στο Ηράκλειο γιος ψυχοπαθής σκότωσε τη μητέρα του και πρόσφατα άλλος εξίσου ασθενής με παρελθόν σε χωριό του Ρεθύμνου από το σπίτι του μπροστά σε σύζυγο και άλλο συγγενικό του πρόσωπο, με πιστόλι άρχισε να ρίχνει πυροβολισμούς χωρίς λόγο και αιτία. Μια σφαίρα εξοστρακίστηκε σε σκαλοπάτι, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε θύμα…
 
*Καιροί επικίνδυνοι, κάθε σπίτι, ενδεχομένως, να κρύβει και ένα φονιά.
 
*Μετά από χρόνια, αγνώστου αριθμού, κάτι φαίνεται να κινείται τελευταία με το ερείπιο του κληροδοτήματος Τρανταλίδη πίσω από τον δημοτικό μέγαρο Ηρακλείου στα Λιοντάρια. Επιτέλους να κλείσει το θέμα και το ερείπιο να αποκατασταθεί πριν σωριαστεί και σκοτώσει κάποιο περαστικό.
 
*Απογοητευτική η εικόνα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι καθημερινά εφιαλτικές. Στις αίθουσες, χωρίς κλιματισμό, η παραμονή είναι απαγορευτική…
 
*Ο συνωστισμός των επιβατών είναι απίστευτος και απερίγραπτη η ταλαιπωρία τους.
 
*Ο αρθρογράφος του Έθνους Νίκος Τζιανίδης ονομάζει την Ελλάδα χώρα των «ποσαπαίρνεις» των «θεσηθήρων», της «αστόχαστης πλέμπας» και των «μυαλοκουκούτσηδων» και των θαυμαστών της «κανόδοξης τριχολογίας»
 
*Δεν είναι και των… καλύτερων οικογενειών τραγουδιστές φίρμες.
 
*Και άνευ λόγου κατά την οδήγηση, μήνες του καλοκαιριού, δημιουργούνται επεισόδια αφού προηγηθούν οι σχετικές χειρονομίες και τα… γαλλικά. Φτάνουμε και σε μαχαίρωμα από κάποιους θερμόαιμους.
 
*Παραμένουν στη φυλακή τέσσερις καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Λαγός, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το αίτημα τους για αποφυλάκιση απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και η Μάγδα Φύσσα που ήταν παρούσα στη δίκη φώναξε στον Λαγό «δολοφόνος είσαι».
 
*Μπόρης: Επισκέψεις συχνές αρχηγών κομμάτων, υπουργών και πολιτικών στην Κρήτη. Εξαγγελίες έργων και συζητήσεις με κομματικά στελέχη οργανώσεων. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.