Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος"

Διάλεξη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

διάλεξη καζαντζάκης βιβλιοθήκη ρέθυμνο

Με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εξαιρετικό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου,  η διάλεξη του π. Μιχαήλ Ρούσσου, με θέμα «ο σωστός δρόμος είναι ο Ανήφορος». Ο ομιλητής κινήθηκε και πάλι με μεγάλη ευχέρεια στο σύνολο του «Καζαντζακικού»  έργου και αναφέρθηκε σε πλήθος εγκάρδιων στοχασμών του Ν. Καζαντζάκη. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη Δέκατη μούσα, την Ευθύνη, που ο μεγάλος συγγραφέας είχε πάντα, στη ζωή του, ως πρώτη προτεραιότητα! Ανάλογη ήταν η στάση του και στην επιλογή του «εμείς», αντί του «εγώ».

Όσες και όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς πέρασε ο «κλασικός» χρόνος, που είχε στη διάθεση του ο ομιλητής, και έλεγαν  να μην τέλειωνε, τόσο σύντομα !

Ευτυχώς δόθηκε  η υπόσχεση νέας συνάντησης! Η παραστατικότητα των επιχειρημάτων του και η γλαφυρότητα του λόγου του καταγοήτευαν το ακροατήριο.

 Η απουσία του Δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους δεν τον εμπόδισε να παρευρίσκεται  νοερά στην εκδήλωση,  με τον χαιρετισμό του (διαβάστε τον χαιρετισμό εδώ), τον οποίον ανέγνωσε η Αιμιλία Μιχελιδάκη, υπεύθυνη  τύπου του Δήμου Ρεθύμνου και μέλος του Δ. Σ. της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

διάλεξη καζαντζάκης βιβλιοθήκη ρέθυμνο