Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ο υπουργός υπέγραψε με τους Θεσμούς ... το ισχύον ωράριο από το 1985!

Γ.Μακράκης: "30 ώρες είναι το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών. Αν αιφνιδιαστικά προκύψουν αλλαγές θα αντιδράσουμε"

"Οι 30 ώρες την εβδομάδα είναι το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, θεσπισμένο από το 1985" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Δομ.Θεοτοκόπουλος", Γιώργος Μακράκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια παραφιλολογία που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών, μετά τη γνωστοποίηση εκ μέρους του υπουργού παιδείας ότι υπέγραψε με τους Θεσμούς για την 30ωρη παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

"Εικάζουμε ότι το ζητούμενο είναι να επιβεβαιώνεται η παρουσία του εκπαιδευτικού" - είπε ο κ.Μακράκης, τονίζοντας πάντως ότι ο εκπαιδευτικός εργάζεται και πέραν του σχολικού ωραρίου, διορθώνοντας, προετοιμάζοντας εργασίες, σχολικές γιορτές αλλά και το μάθημα της επόμενης ημέρας, ενώ λόγω της έλλειψης δομών και ειδικοτήτων αναλαμβάνει και καθήκοντα τραπεζοκόμου στα ολοήμερα σχολεία, ενίοτε και ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. "Αν γίνουν αλλαγές αιφνιδιαστικά, θα αντιδράσουμε" - τόνισε ο Γιώργος Μακράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο  Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα, είπε ότι υπέγραψε με τους θεσμούς:

Α. Την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα

Β. Να τεθούν κριτήρια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Γ. Στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης να συμμετέχει το ΑΣΕΠ

Δ. Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων