Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πένες με λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και παρμεζάνα

Βάλτε το νερό να βράζει. Και σε 10' θα έχετε έτοιμη μία αρωματική μακαρονάδα!

Προετοιμασία: 5' Χρόνος: 10' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

500 γρ. πένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
40 γρ. κουκουνάρια
5 - 6 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι με ελαιόλαδο)
4 γεμάτες κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο σε βαζάκι στα σούπερ μάρκετ)
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία

Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν οι πένες είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, ανακατεύοντας και προσθέτουμε τις πένες. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε μαζί με το πέστο βασιλικού και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
 

Πηγή: gastronomos.gr