Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πήγαμε… νύχτα στην Τουρκία

Στα πέριξ
 
*Θρηνούμε και εμείς τις πολλές χιλιάδες συνανθρώπων μας στην Τουρκία και στη Συρία που χάθηκαν από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό. Προβλέψεις σεισμολόγων αναφέρουν ότι ο Εγκέλαδος θα αφήσει και στις δυο χώρες 180.000 θύματα.
 
*Οι Έλληνες διασώστες πασχίζουν σε ένα αγώνα σωτηρίας όσων ακόμα ζουν και είναι κάτω από τα συντρίμμια. Υπερισχύει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους δυο λαούς και οι γείτονες με χιλιάδες μηνύματα ευχαριστούν. Ανάμεσά τους δεν έχουν να μοιράσουν κάτι…
 
*Θα έρχονταν νύχτα ο Ερντογάν, όπως απειλούσε τακτικά, αλλά εμείς πήγαμε νύχτα για να απεγκλωβίσουμε γείτονες…
 
*Μας έγραψαν, λοιπόν, «Ελλάδα ο γείτονάς μας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ να βοηθήσει». Η ελληνική πρωτοβουλία βρήκε τεράστια και διεθνή απήχηση και χαιρετίζεται από παντού.
 
*Άκρως  συγκινητικές οι πρωτοβουλίες στην Κρήτη από δήμους και φορείς για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία. Σε αυτές τις υποθέσεις παραμερίζουμε τις απειλές και τις προκλήσεις…
 
*Ακόμα και οι σεισμόπληκτοι από το Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές του δήμου Μινώα Ηρακλείου κινητοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και παιδιά σεισμοπλήκτων έχουν την πρόθεση να φιλοξενήσουν το καλοκαίρι τον τόπο τους.
 
*Νίκη της Δημοκρατίας ο αποκλεισμός συμμετοχής του Κασιδιάρη και του κόμματός του από τις προσεχείς εκλογές. Είναι ναζί είναι και εγκληματίες.
 
*Ακούγεται ότι με τον αποκλεισμό θα ωφεληθεί ο Μητσοτάκης που βλέπει πιο καθαρά τώρα τις ψήφους των ακροδεξιών. Έχει αυτής της ιδεολογίας ανθρώπους της Ν.Δ. με χαρτοφυλάκια σήμερα και θα έχει εάν είναι ξανά κυβέρνηση.
 
*Θορυβήθηκαν στη Ν.Δ. με το φιάσκο των δημοσκοπήσεων στην Κύπρο. Φοβήθηκαν την πρόβλεψη και έπεσαν έξω 12 μονάδες από το τελικό αποτέλεσμα.
 
*Μπερδεύτηκε ο πρωθυπουργός με τους διασώστες και τους ΕΚΑΜίτες!
 
*Τα μέτωπα στη χώρα με τα νοικοκυριά που στενάζουν από την ακρίβεια, είναι πολλά. Αδυνατούν να επιβιώσουν και ο περισσότερος χρόνος στα σούπερ μάρκετ αναλώνεται στην ανεύρεση προϊόντων με χαμηλές τιμές…
 
*Και η νέα βδομάδα θα έχει ξανά ανατιμήσεις. Πάμε σε μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από το ΙΝΚΑ, οι αυξήσεις δεν σταματάνε στον ανήφορο. Και να ήταν  μόνο αυτά!
 
*Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένουν Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός…
 
*Μπορεί να γίνει ξανά στο Ηράκλειο του… Μουσείου, όπως τα χρόνια εκείνα;
 
*Ο Σαμαράς, ακούστηκε, θα είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη θέση του Βέμπερ; Τα είπαν και συμφώνησαν, είπαν.
 
*Άδικο να «φεύγει» τόσο πρόωρα, στα 57 του χρόνια, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης. Έπεσε σαν βόμβα η είδηση του  θανάτου  του από καρκίνο σε τόσο σύντομο χρόνο. Κρίμα!
 
*Σε μια επιστολή του  στα Χανιά πριν λίγες μέρες, στην Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, είχε γράψει ,αν και «χτυπημένος» από την καταραμένη αρρώστια: «Κάθε μέρα που κερδίζεται μας φέρνει πιο κοντά στην ίαση». 
 
*Διαπίστωσε απληστία ο Λοβέρδος στην συμπολίτισσά του ευρωβουλευτή Καϊλή και έπεσε από τα… σύννεφα! Είχε επαφές μαζί της είκοσι χρόνια.
 
*Υπήρχε κάποτε στη Χωροφυλακή και Αστυνομία αργότερα το φακέλωμα και τώρα έχουμε την ηλεκτρονική παρακολούθηση. Δεν γλιτώνεις με τίποτα!
 
*Μόνο με Πα.Σο.Κ. θέλει να συγκυβερνήσει ο Άδωνης. Και εάν συμβεί όσοι σύντροφοι επέστρεψαν θα φύγουν και μην τους είδατε μετά!
 
*Τον θέλει στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου του Πα.Σο.Κ. τον Παύλο Μπαριτάκη, πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και παλαιότερα δήμαρχο Βιάννου, ο Ανδρουλάκης. Και ο Παύλος ανταποκρίθηκε…
 
*Αξίζει να πάρει έδρανο στη νέα Βουλή, έχει ικανότητες. Έχει την αποδοχή της κοινωνίας του Ηρακλείου.
 
*Φουλ έχει αρχίσει τον αγώνα του διεκδικώντας τη θέση του δημάρχου Ηρακλείου ο Γιώργος Αλεξάκης. Στο  κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν πολλοί, με πρώτους τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους και τόσους άλλους.
 
*Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης με γνώση και εμπειρία.
 
*Οι υποψήφιοι άρχισαν δειλά-δειλά να μετράνε τις δυνάμεις τους και οργανώνουν τα γραφεία τους στην Κρήτη.
 
*Δεν είναι αστείο με όσα συμβαίνουν τη νύχτα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πιο πολύ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ο κάθε γονιός να μην ανησυχεί για το παιδί του. Κυκλοφορούν και όπλα και μαχαίρια και ουσίες…
 
*Και πώς να κοιμάσαι μετά, ως γονιός, ήσυχος με το παιδί σου που βγήκε για να διασκεδάσει;
 
*Κινείται με… τρελούς ρυθμούς η προετοιμασία του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο. Η αποχή των τριών χρόνων έμοιαζε για τους καρναβαλιστές μεγάλος χρόνος που δεν περνούσε…
 
*Έτοιμοι να συμπαρασύρουν με κέφι και ζωντάνια όλη την πόλη είναι οι, σχεδόν, 15 χιλιάδες καρναβαλιστές. Υπάρχει η διάθεση…
 
*Οι εκδηλώσεις που άρχισαν ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου θα κρατήσουν ως τις 26 του μηνός. Καλή διασκέδαση. Θα είναι μια σημαντική οικονομική ένεση για την πόλη.
 
*Η πλειοψηφία των αγγελιών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αφορούν την ζήτηση ανθρώπων να εργαστούν τη φετινή σεζόν σε ξενοδοχεία στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο επί του παρόντος…
 
*Ούτε αμείβονται για όσα προσφέρουν σε εξαντλητικά ωράρια ως είλωτες! Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και γνωρίζουν από το παρελθόν.
 
*Ακριβείς αυτή την φορά οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. Πήραμε τα μέτρα μας έγκαιρα και αποφύγαμε τα επακόλουθα.
 
* Μπόρης: Εισάγουμε, τώρα, εργαζόμενους στον τουρισμό στην Κρήτη! Θα χρειαστούμε τη σεζόν που έρχεται από τρίτες χώρες  πολλές χιλιάδες ανθρώπους!