Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πήρε φωτιά το Κορδελιό!

Γράφει ο Γιώργος Αρκουλής

Εφιαλτικές οι εικόνες έδειξε χθες το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τα καμένα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ στον καταυλισμό «νεκρών τρένων» του Κορδελιού  Θεσσαλονίκης. Στάχτες και γυμνές σιδερόβεργες έχουν μείνει από τον χώρο που αποτελούσε νοικοκυριό πλήθους μεταναστών, οι οποίοι έχουν βρει εδώ και καιρό καταφύγιο μέσα στην θλίψη και στην αθλιότητα. Ποια Μόρια και ποιοι άστεγοι. Η εικόνα που έδειξε το κανάλι παρέπεμπε κατ’ ευθείαν σε σελίδες από το «Ανθρωποι και ποντίκια» του  Τζον Στάϊμπεκ, του συγγραφέα που έδωσε μάχες με τα έργα του με θέμα την ένδεια των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες των αρχών του περασμένου αιώνα («Τα σταφύλια της οργής»). Το ρεπορτάζ, πολύ σωστά, σεβόμενο τις αρχές της δημοσιογραφίας στάθηκε στο ύψος του:

«Βρεθήκαμε στο δρόμο» οι περίλυποι μετανάστες – «Έχει καταντήσει ντροπή για τις γειτονιές μας» οι αγανακτισμένοι κάτοικοι.

Κι’ όχι τίποτ’ άλλο, άρχισαν οι βροχές, καταραμένες για όσους δεν διαθέτουν στον ήλιο μοίρα.

* Παρακολουθώντας τον ασήμαντο αγώνα Λαμίας – Παναιτωλικού (0-0) από το κρατικό αθλητικό κανάλι, νοστάλγησα την εποχή του Γιάτσεκ Γκμοχ, που επί των ημερών του, μια επαρχιακή ομάδα στηριζόμενη σε γνήσια ταλέντα του θεσσαλικού κάμπου, έφτιαξε μια ομάδα (Λάρισα), που πήρε πρωτάθλημα και Κύπελο. Το χθεσινό φιάσκο από καμιά δεκαπενταριά μέτριους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, απλά έδειξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά περίοδο βαθειάς κρίσης. Κι’ αφήστε τα αθλητικά έντυπα να «μιλάνε» για «γίγαντες». Αλλωστε η μαγειρική έχει πέραση, γενικώς.

Πηγή: zougla.gr