Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παγκρήτιος ξεσηκωμός για την Υγεία

Στα πέριξ

*Ο ξεσηκωμός για την Δημόσια Υγεία στην Κρήτη είναι παγκρήτιος την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Και η συμμετοχή φορέων και πολιτών εξασφαλίζει την επιτυχία…

*Η μαζική κινητοποίηση θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και για τα όσα θα ακολουθήσουν…

*Οι παραιτήσεις διευθυντών κλινικών στα νοσοκομεία του νησιού είναι τακτικές και δεν αναπληρώνονται και 2.500 ασθενείς περιμένουν να εισαχθούν για να χειρουργηθούν. Φαίνεται η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και όσοι έχουν την οικονομική δύναμη σκέφτονται την κλινική του ιδιώτη…

*Κλινικές είναι λίγο πριν το κλείσιμό τους και δεν νοιάζονται!

*Οι διοικητές των νοσοκομείων, εντεταλμένα όργανα της κυβέρνησης, απλά παρακολουθούν και εκτελούν και στις αυταρχικές συμπεριφορές παίρνουν την απάντησή τους…

* Τα πρώτα δείγματα για τον αφανισμό της Δημόσιας Υγείας άρχισαν να φαίνονται τα τελευταία χρόνια και, εντονότερα, τους τελευταίους μήνες με την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης και τις παραιτήσεις. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, ευτυχώς, ευσυνείδητοι στο έργο τους, υπερέβαλλαν εαυτούς στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και  έσωσαν την κατάσταση…

*Επιμένει παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας η κυβέρνηση να γκρεμίσει Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό. Ας βγάζει στους δρόμους τους εργαζόμενους!

*Αρχές Μαρτίου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Πιθανότερη ημερομηνία, όπως ακούγεται και δεν διαψεύδεται, θα είναι η 9η Απριλίου.

*Η είδηση… βόμβα της ημέρας: Πήρε απόφαση ο Καραμανλής και δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Αλλά θα στηρίξει το κόμμα της Ν.Δ. όπως δήλωσε…

*Και αφού δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές θα ζητήσει την θέση των ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και ας μην το λέει!

*Έκανε πίσω ο Πολάκης με τη σύγκρουση που είχε για την υποψηφιότητα Χαιρετάκη στα Χανιά. Όλα τα ξεκαθαριστούν στα όργανα του κόμματος…

*Ο Τσίπρας εν τω μεταξύ, ως χειμερινός κολυμβητής έκανε μια βουτιά στο Σούνιο και έστειλε το μήνυμα τον Σφακιανό.

*Θα πάρουν κοψοχρονιάς  τα ξένα με τα εγχώρια κοράκια, όπως οι Πάτσηδες, τα σπίτια των ανθρώπων του μόχθου. Η Ν.Δ. με τις οφειλές των 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια δεν πληρώνει και είναι στο απυρόβλητο.

*Μετά την Καϊλή, και την Σπυράκη της Ευρωβουλής και ο Κύρτσος έχει μπλέξει με οφειλές στο Ελλκηνικό Δημόσιο. Οι εκδόσεις εφημερίδων είναι ακριβό σπορ τα τελευταία χρόνια!

*Δεν έχει αποκλείσει την συμμετοχή της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στις βουλευτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης. Μετράει τους ψηφοφόρους που την ακολουθούν.

*Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα ήθελε να δει γυναίκα πρωθυπουργό στην Ελλάδα, ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμβούν πολλές ανατροπές  στην κοινωνία και στην δημόσια πολιτική ζωή.

*Θα κρατήσει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές ο Μητσοτάκης την Σοφία Νικολάου, πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής  Πολιτικής; Δεν το ξεκαθάρισε ούτε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η υπόθεση είναι στον… αέρα!

*Δεν είναι απλή υπόθεση η ίδια, σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, να έχει ζημιώσει με τις απευθείας αναθέσεις της το Δημόσιο με σχεδόν 2 εκατ. ευρώ!

*Οι παροχές στους συνταξιούχους και άλλες κοινωνικές τάξεις θα συνεχίζονται ως τις εκλογές. Πολλοί ευάλωτοι νιώθουν εμπαιγμό με όσα ευρέως υποσχέθηκαν και πρώτα οι συνταξιούχοι με την αύξηση των συντάξεών τους. Και επειδή εκατοντάδες χιλιάδες δεν είδαν σεντ θα τους δοθούν από 250-300 ευρώ εφάπαξ. Ψίχουλα για να καταπιούν την πίκρα τους!

*Κατηγορούσε ο Μητσοτάκης τον Συ.Ριζ.Α. στα χρόνια της αντιπολίτευσής του ότι έκανε πολιτική με… επιδόματα στα χρόνια των μνημονίων. Αλλά εκτός μνημονίων ο πρωθυπουργός ακολουθεί την ίδια πολιτική. Επιδόματα και αυτός λοιπόν!

*Και τα δυο κόμματα εξουσίας βλέπουν νίκη στις εκλογές με τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους. Στημένες δημοσκοπήσεις κατηγορεί το ένα το άλλο. Υπάρχει πόλωση που εντείνεται με τον χρόνοι.

*Πληρώνουμε στην Ευρώπη το ακριβότερο ρεύμα, το ακριβότερο καύσιμο, την ακριβότερη στέγη,, την ακριβότερη τηλεφωνία, πληρώνουμε τους μεγαλύτερους φόρους και τα πιο ακριβά πρόστιμα. Μας βρήκαν και τα κάνουν!

*Μέχρι 15 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το market pass. Η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει…

*Οι τιμές σε κάθε προϊόν αλλάζει από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα και από λεπτό σε λεπτό. Αύριο δεν ξέρεις, θα υπάρχουν νέα ρίχτερ στα ράφια…

*Ακόμα  και ένας μονός ελληνικός καφές στο χέρι που τον αγόραζες 1.35 ευρώ τον αγοράζεις από σήμερα 1.65 γιατί «όλα ακριβαίνουν» δικαιολογήθηκαν. Όσο θέλεις κι όποτε θέλεις πουλάς!  Αλλάζουν τις τιμές και λόγω αποκριάς και καρναβαλιού.

*Το απόγευμα της 22ας Φεβρουαρίου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία στο Ηράκλειο και το πρωί της ίδιας μέρας στις 10 στο Εργατικό Κέντρο θα γίνει συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

*Βρισκόμαστε στον ένα χρόνο από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και τον ίδιο χρόνο ήλθε και η μεγάλη καταστροφή στα ανασφαλή κτίσματα στην Αντιόχεια, Χατάι και αλλού και Συρία. Χιλιάδες αθώοι οι νεκροί και στις δυο χώρες.

*Στην απόλυτη τρέλα οι τιμές των ενοικίων. Σε κάποιες πόλεις, όπου λειτουργούν σχολές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου, δεν υπάρχουν σπίτια και όπου υπάρχουν είναι απλησίαστες…

*Θα μετακινηθούν δυτικά από τον καταυλισμό τους στην Αλικαρνασό οι ρομά, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

*Επανέφεραν την υπόθεση με την 12χρονη του Κολωνού με τις νέες συλλήψεις και προφυλακίσεις  και τον Μίχο και, ίσως, σύντομα να φέρουν και την άλλη υπόθεση με την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο.

*Μετά από τρία χρόνια η πόλη του Ρεθύμνου θα γνωρίσει μέρες μεγάλης γιορτής στο καρναβάλι της ερχόμενης Κυριακής. Ο κόσμος από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας, είναι ευκαιρία να… ξεδώσει και να αφήσει για λίγο την καθημερινότητα έξω…

*Η πληρότητα στα ξενοδοχεία που άνοιξαν ήδη φαίνεται να έχει καλυφθεί  όπως και τα μαγαζιά του τουρισμού στην παραλία και στην παλιά πόλη...

*Θα παρελάσουν χιλιάδες καρναβαλιστές και εκατοντάδες άρματα. Οι γιατροί του υποστελεχωμένου τοπικού νοσοκομείου θα έχουν να φροντίσουν εκατοντάδες περιστατικά το σύνολο σχεδόν με νεαρούς μεθυσμένους…

*Προσοχή στα σαρακοστιανά που θα αγοράσετε!

*Μπόρης: Το Πα.Σο.Κ. είναι… αφορμή, το αποκάλυψε η ίδια, και για το διαζύγιο μεταξύ της υποψήφιας βουλευτή Βάσιας Αναστασίου με τον σύντροφό της. Δεν μπορούσε, είπε, στον αέρα τηλεοπτικού καναλιού, να την αντέξει!