Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παγκόσμια Ανάπτυξη για τα Τροχαθλήματα

Η Ελλάδα δίνει το "παρών"

 To περασμένο Σάββατο, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τροχαθλημάτων - World Skate στη Ρώμη, στο  επιβλητικό κτίριο της Coni. Ο Head Coach της ομάδας μας, Μανώλης Σφακιανάκης, εκπροσώπησε για αλλη μια φορά τη χώρα  μας, τοποθετώντας τη στο παγκόσμιο στερέωμα των Roller Sports. Οι 104 χώρες που έδωσαν το «παρών», ανέδειξαν για ακόμα μία φορά Πρόεδρο τον Sabatino Aracu, που έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τους συνεργάτες του, να εδραιώσει τα τροχαθλήματα, ώστε αυτά να μπουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή με το άθλημα του Skateboard.

    Οι διαπροσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια με τη γειτονική μας χώρα, έδωσαν ξανά την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να πραγματοποιήσει μία προπόνηση  στο Πατινοδρόμιο  της  Ρώμης, με την ομάδα Roma 7, η οποία και έχει αδελφοποιηθεί με τον Ο.Κ.Α. Πρέβελη, διευρύνοντας την τεχνογνωσία μας για αυτό το θεαματικό και ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα, αλλά και δίνοντας την υπόσχεση για συνεργασίες στο μέλλον.

    Σφακιανάκης Μανώλης: «Είχα την τιμή να παραβρεθώ στη Ρώμη για τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Ήταν μια άριστα οργανωμένη εκδήλωση, με συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κο. Sabatino Aracu και την ομάδα του για αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.  Στο άκουσμα της λέξης Greece, όλοι μιλούσαν για την προέλευση της ολυμπιακής φλόγας, πράγμα που με γέμιζε υπερηφάνεια, αλλά και μου θύμιζε την υποχρέωση όλων μας να τη φέρουμε και πάλι στον τόπο καταγωγής της. Θετικά σχόλια αποκομίσαμε και για το πλάνο μας που αφορά στην κατασκευή μιας πίστας προδιαγραφών για τη φιλοξενία παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο Ρέθυμνο, το οποίο ως προορισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον αθλητικό μας τουρισμό».

World Skate - President and Vice President
President: Sabatino Aracu (Italy)
Vice President: Karen Doyle (Australia)
World Skate Africa - President and Vice President
President: Nathanael Koty (Benin)
Vice President: Helen Illoh (Nigeria)
World Skate America - President and Vice President
President: Alberto Herrera Ayala (Colombia)
Vice President: Marisol Castro (Ecuador)
World Skate Asia - President and Vice President
President: (Thomas) Cai Yongjung(China)
Vice President: Kim Young Soon (Korea)
World Skate Europe - President and Vice President
President: Luis Sénica (Portugal)
Vice President: Irmelin Otten (Germany)