Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Παζάρια" για τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ηχητικό)

"Θα μας βρουν έξω από τα ξενοδοχεία" διαμηνύει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν.Ηρακλείου

ξενοδοχεία συμβάσεις παζάρια ξενοδόχοι μισθοί

Ακόμη και μεγάλοι όμιλοι ξενοδοχείων έχουν μπει στη διαδικασία "παζαριού" με υποψήφιους εργαζόμενους, προκειμένου να "ρίξουν" τις αμοιβές κάτω από ό,τι προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

"Τους γνωρίζουμε έναν έναν και θα μας βρουν μπροστά τους" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν.Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, επισημαίνοντας ότι ήδη στη γνώση του Σωματείου έχουν περιέλθει αρκετές τέτοιες απόπειρες από την πλευρά των επιχειρηματιών, ενώ το Σωματείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και διαμαρτυριών έξω από τις ξενοδοχειακές μονάδες, με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. 

Ο κ.Κοκολάκης τονίζει ότι σύντομα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία και ένα ακόμη ελεγκτικό όργανο, το ΠΕΚΑ (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης), το οποίο οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό ζητούν να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των νομίμων.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες μεταξύ του συνδικαλιστικού οργάνου και της Ένωσης Ξενοδοχείων προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για τοπική συλλογική σύμβαση.