Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παπαευαγγέλου: Απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης

Με σχολαστική τήρηση μέτρων

Η χρήση μάσκας στα σχολεία μπορεί να μειώσει τη διασπορά μέσα στα σχολεία κατά 85%, ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

Εστιάζοντας στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ότι τις πρώτες ημέρες ανοίγματος των σχολείων είναι αναμενόμενο να παρουσιαστεί αύξηση των κρουσμάτων, αφού θα γίνουν αρκετά τεστ και έτσι θα εντοπιστούν ασυμπτωματικά παιδιά, «είναι κάτι που το περιμένουμε», είπε.

Ακολούθως τόνισε πως η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή και τις τελευταίες 15 ημέρες παρουσιάζει ύφεση, σε κρούσματα και εισαγωγές, ενώ υψηλός είναι ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων. Ο μέσος όρος κρουσμάτων σε ημερήσια βάση είναι 2274, δηλαδή μείωση κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ γίνεται περίπου ο ίδιος αριθμός ημερήσιων τεστ, που είναι 90.000.

Επίσης ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας από το 3,4% έπεσε στο 2,4%.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι πολίτες (9 στους 10 ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Αναφέρθηκε στο ρόλο των self test, λέγοντας ότι το 30% των θετικών κρουσμάτων, εντοπίστηκε από αυτά.
Χαρακτήρισε ικανοποιητική την εικόνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ertnews.gr