Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παραολυμπιακοί Αγώνες: "Χάλκινος" ο Αντώνης Τσαπατάκης

Ο σούπερ αθλητής από τα Χανιά κατέκτησε την τρίτη θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4!

Η τρίτη απόπειρά του για μετάλλιο ήταν και η ... φαρμακερή! Μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, ο Κρητικός Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους αγώνες του Τόκιο, σκορπώντας συγκίνηση και υπερηφάνεια σε όλη την πατρίδα μας!

 φοβερός Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, σηκώνοντας για ακόμα μία φορά ψηλά τα ελληνικά χρώματα.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα και δεν βγήκε ποτέ εκτός μεταλλίων. Ήταν, μάλιστα, για αρκετά δευτερόλεπτα δεύτερος, αλλά στο τέλος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 1:40:20, πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία του.
Η κούρσα της επιτυχίας

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Τσερνιάεφ, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:31:96, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κολομβιανός Φουέντε Γκαρσία με χρόνο 1:35:86.

Ο Ρώσος Μολκόφ προσπάθησε να πιάσει τον Τσαπατάκη στα τελευταία μέτρα, αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 1:41:27.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η χώρα μας μετράει πλέον ένα ασημένιο μετάλλιο και τέσσερα χάλκινα.