Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παρουσιάζεται το βιβλίο για την Εθνική Αντίσταση Ρεθύμνου

Tην Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο

Πολιτικός εξόριστος ο Στρατής Βελουδάκης , καθήμενος αριστερά, στην Χώρα της Σαμοθράκης στις 25 Ιανουαρίου του 1948, με τρείς συνεξόριστούς του

Παρουσιάζεται  την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, υπό την αιγίδα του μητροπολιτικού δήμου, το ιστορικό βιβλίο των Αντώνη Σανουδάκη και Μανόλη Παντινάκη «Στρατής Βελουδάκης, Στρατιωτικός Υπεύθυνος ΕΛΑΣ Ρεθύμνου, Η Εθνική Αντίσταση Ρεθύμνου». Πρόκειται για τα απομνημονεύματα του Βελουδάκη, όπως τα εξιστόρησε ο ίδιος στον Αντώνη Σανουδάκη τον Δεκέμβριο του 1988 και βιντεοσκοπήθηκαν για λογαριασμό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, όπου και φυλάσσονται  με το προσωπικό του αρχείο. Τμήμα από την μαρτυρία του στη βιντεοταινία θα προβληθεί στο κοινό, στη διάρκεια της παρουσίασης.

Για το βιβλίο αλλά και για την σπουδαιότητα της Προφορικής Ιστορίας  στις καταγραφές της Αντίστασης που πρώτος καθιέρωσε  ο Αντώνης Σανουδάκης , θα μιλήσουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Τσιώλης του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Νίκος Παπαδάκης του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Αντώνης Παντινάκης.