Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πατάτες κρασάτες

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

πατάτες κρασάτες συνταγή γιαγιά μαγειρεύει

Εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

Συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας από το χωριό Αχλαδέ  Μυλοποτάμου παρουσιάζει το Made in Creta, όπως τις παρέλαβαν γυναίκες της περιοχής από συγγενικά πρόσωπα και συγχωριανές τους. Οι συνταγές έχουν βάση την απλότητα στην παρασκευή των κρητικών εδεσμάτων και τις θρεπτικές αξίες των προϊόντων που γεννά η γη.

Σημαντικό είναι ότι 12 κρητικές συνταγές, όσοι είναι και οι μήνες του χρόνου, περιλαμβάνονται στο «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη. Το καλαντάρι κυκλοφόρησε από τον πολιτιστικό σύλλογο Αχλαδέ «Τα Γρίβιλα». 

Υλικά

Ένα κιλό πατάτες σε κύβους, τέσσερα κρεμμύδια κομμένα στα 4, μισό ποτήρι λάδι για τηγάνισμα, ένα νεροπότηρο κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν κι αυτά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε 15 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί.