Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Παυλάκης: Στο Πολυτεχνείο δεν θεωρούσαμε το κάψιμο κανονικότητα

«Η τυφλη καταστροφικη βια δεν είναι κανονικοτητα και σκοπος. Θελουμε ειρηνη, ελευθερια και Παιδεια», επισημαίνει ο Γιώργος Παυλάκης

Ο Ελληνας ερευνητής, υπεύθυνος στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, γυρνάει τον χρόνο πίσω στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73. Ο κ. Παυλάκης που ήταν υπεύθυνος του πρόχειρου ιατρείου που είχε στηθεί στο κτίριο της αρχιτεκτονικής μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook τονίζει πως οι συμμετέχοντες στην εξέγερση δεν θεωρούσαν ότι το κάψιμο είναι κανονικότητα.

«Οι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι εκείνης της εξέγερσης δεν θεωρούσαμε ότι το κάψιμο του Πολυτεχνείου είναι η κανονικότητα και θελήσαμε να κάνουμε κάτι για την αποκατάστασή του. Μετά την πτώση της χούντας, στη δημοκρατική Ελλάδα μπήκαν άλλα καθήκοντα. Αυτό θα πρέπει να θυμόμαστε και σήμερα, ότι η τυφλή καταστροφική βία δεν είναι κανονικότητα και σκοπό. Θέλουμε ειρήνη, ελευθερία και Παιδεία», τονίζει μεταξύ άλλων.

Πηγή: Έθνος