Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πιο όμορφη και πλούσια από ποτέ... η Ονειρούπολη!

Η Ονειρούπολη της Δράμας παραμένει και φέτος στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ελλάδα

ονειρούπολη δράμα ταξίδι χριστούγεννα εκδηλώσεις

Αρκεί μία ματιά στις εικόνες που ακολουθούν για να επιθυμήσει κανείς να επισκεφτεί την Ονειρούπολη της Δράμας και να περάσει εκεί τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής του!

Η Ονειρούπολη της Δράμας παραμένει και φέτος στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Κι όχι άδικα. Με περισσότερες από 250 διαφορετικές δράσεις, από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2014, η Ονειρούπολη κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών να μεταφερθούν στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα και να ζήσουν για λίγο σε ένα φανταστικό περιβάλλον! Αν δεν την ζήσει κανείς δεν το φαντάζεται! Αν δεν περιηγηθεί στα δρομάκια και τα σπιτάκια της δεν πιστεύει το παραμύθι!.

Κι όχι δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη! Ελέω κρίσης έχουμε βάλει μαχαίρι σε όλα. Τα Χριστούγεννα όμως πρέπει να εξαιρεθούν των περικοπών, γιατί είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που μικροί και μεγάλοι έχουν ανάγκη από μαγεία και παραμύθι. Μέσα από τα παιδικά χαμόγελα, μεταφερόμαστε όλοι σε τόπους όμορφους και μαγικούς, απαλλαγμένους έστω και για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα. Κι όπως πολύ όμορφα τονίζει ο Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης: «είμαστε φτιαγμένοι απ' το υλικό που γίνονται τα όνειρα. Σας καλούμε να ζήσετε το «Δικό σας παραμύθι».

Είναι κοντά, είναι δικό μας και είναι μαγικό!

Μουσικές εκδηλώσεις

Στις μουσικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Μεταξύ αυτών ο Stan, η Ραχήλ, η Μαντώ, ο Γιώργος Σαμπάνης, η Demy, ο Νικηφόρος, ο Νίκος Γκάνος και πολλοί άλλοι!

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Για αυτές τις 34 ονειρεμένες ημέρες το κέντρο της Δράμας μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το έχει ονειρευτεί κάθε πιτσιρικάς. «Όλα τα παραμύθια που έχουμε ακούσει από παιδιά, έχουν μια αρχή, μέση και τέλος. Στην Ονειρούπολη όμως τα πράγματα αλλάζουν, ανανεώνονται, παίρνουν κάθε φορά ένα άλλο χρώμα και μια άλλη διάσταση. και το παραμύθι δεν τελειώνει ποτέ», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Έτσι:

Ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη, το κρεμαστό καράβι, το υπερυψωμένο τρενάκι, το πάρκο των δεινοσαύρων και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα πράγματα που συναντά ο επισκέπτης της Ονειρούπολης. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και το «Σιντριβάνι των Ευχών» συμπληρώνουν την χωροταξική δομή του χριστουγεννιάτικου χωριού.

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη

Σε αυτό δεσπόζει «Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη» όπου ο αγαπημένος γέροντας όλων μαζί με τα ξωτικά του περιμένει μικρούς και μεγάλους να του ψιθυρίσουν στο αυτί την δική τους ευχή.

Τα Ατελιέ των Ξωτικών

Τα ξωτικά όμως έχουν και το δικό του χώρο, το δικό τους σπίτι, το ατελιέ τους. Στο «Ατελιέ των Ξωτικών», οι επισκέπτες μεταμορφώνονται σε ξωτικό, σε χιονάνθρωπο, σε ζαχαρωτό και σ' ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους.

Τα Τρενάκια της Ονειρούπολης

Η Ονειρούπολη διαθέτει δύο τρενάκια που ταξιδεύουν τους επιβάτες τους στα όμορφα σοκάκια της πόλης.

Ποδήλατο που παράγει ηλεκτρισμό για πιάνο

Ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο στο οποίο οι αναβάτες του με γρήγορες πεταλιές παράγουν ενέργεια για ένα πρωτότυπο πιάνο που ξετρελένει μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Πανέμορφη είναι και η Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί μέσα στο χωριό, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια. Ο επισκέπτης της μπορεί να γευτεί τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά, Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μπορεί να βρει δωράκια, στολίδια, παιχνίδια, ό,τι έχει ανάγκη γι' αυτές τις γιορτινές μέρες.

Και άλλα πολλά..

Το Οικολογικό Εργαστήρι, το Σπίτι με τα Πειράματα, φυσικής και χημείας, το Σπίτι του Παραμυθιού, το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, το Εργαστήρι Υφαντικής και Εικαστικών Δημιουργιών, το Σπίτι των Νέων Τεχνολογιών αλλά και το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης υπόσχονται στον επισκέπτη πως όχι μόνο θα περάσουν υπέροχα αλλά θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν, να νιώσουν, να μάθουν.

thousandnews.gr