Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πιτάκια γλυκοκολοκύθας

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

πιτάκια γλυκοκολοκύθας κρητική κουζίνα φαγητό

Υλικά γέμισης

1 1/2 κιλό γλυκοκολοκύθας σε κύβους

δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα

δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

μια κουταλιά ξύδι

ένα αβγό

δυο κουταλιές αλεύρι

αλάτι, πιπέρι, κίμινο

1/2 κιλό ξυνομυζήθρα.

Υλικά ζύμης

Ένα κιλό αλεύρι

μισό ποτήρι λάδι

ένα σφηνάκι ρακή

νερό όσο πάρει

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την γλυκοκολοκύθα ώσπου να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το φύλλο, το ανοίγουμε και κόβουμε κυκλικά φύλλα 10 εκατοστών.

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε με μισοφέγγαρο με πιρούνι.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.