Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Τρούλη

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου “Ρίζα”, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού-Τουρισμού και νέας γενιάς του Δ.Μυλοποτάμου

παρουσίαση βιβλίο τρούλης "μυλοπόταμος"

Το νέο βιβλίο του Μιχάλη Τρούλη, «Μυλοπόταμος», το οποίο εξέδωσε ο Σύλλογος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου, "Ρίζα", παρουσιάστηκε, στις 29 Νοεμβρίου 2017, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου “Ρίζα”, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού-Τουρισμού και νέας γενιάς του Δήμου Μυλοποτάμου “Ό Αυλοπόταμος’’.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργιος Νικολακάκης, ο Δρ. Εγκληματολογίας κ. Γεώργιος Παπακωνσταντής, ο Δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, και η Δικηγόρος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σισών κα Ιωσηφίνα Σαριδάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Χαράλαμπου Κάββαλου.

 

παρουσίαση βιβλίο τρούλης "μυλοπόταμος"

παρουσίαση βιβλίο τρούλης "μυλοπόταμος"

παρουσίαση βιβλίο τρούλης "μυλοπόταμος"

Λίγα λόγια για το βιβλίο : 
Ο "Μυλοπόταμος" είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, ενιαίος και αδιαίρετος, αφού η γεωγραφία και η τοπογραφία δεν αλλάζουν, ούτε με τον χρόνο! Στην ομότιτλη έκδοση παρουσιάζεται η διοικητική οργάνωση και η πληθυσμιακή εξέλιξη του συνόλου της επαρχίας, από την περίοδο της βενετοκρατίας μέχρι σήμερα. Ακολουθούν, αλφαβητικά, οι τοπικές κοινότητες και οι οικισμοί τους, με όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, περιληπτικά και αναλυτικά. Στην αναλυτική παρουσίαση δίνεται έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ζωή όλων των οικισμών. Καταγράφονται οι σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί, τα σπουδαία γεγονότα και μνημονεύονται οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στους χώρους που διασώζουν τις πιο ζωντανές μνήμες, στα σχολεία και στους ναούς.

παρουσίαση βιβλίο τρούλης "μυλοπόταμος"