Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ποιοι δημιούργησαν τις παθογένειες;

Στα πέριξ

*Είπε ο πρωθυπουργός ότι οι προηγούμενοι δημιούργησαν παθογένειες, αλλά δεν ξέρει ποιος!

*Έφτασε τον αιώνα που είναι στην πολιτική ζωή της χώρας η οικογένεια Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργοί και βουλευτές. Ο Κυριάκος, σήμερα, κυβερνά για δεύτερη θητεία τη χώρα και ο πατέρας του παλαιότερα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τετραετία.

*Τα χρέη των ναυπηγείων Ελευσίνας ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ και της Ν.Δ. στα 342. Τα ναυπηγεία είναι προβληματική επιχείρηση και η Ν.Δ. κυβερνά την χώρα!

*Γνωρίζετε μια χώρα που χρεοκόπησε αλλά εκείνοι που την χρεοκόπησαν ψηφίστηκαν ξανά για να την κυβερνήσουν;

*Εδραιωμένη με βαθιές ρίζες η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα όσο ο νεποτισμός και το πελατειακό κράτος. Δεν θα ξεριζωθεί ποτέ το καρκίνωμα της πολιτικής!

*Η ερώτηση απευθύνεται όλο και περισσότερο στους συντρόφους του Συ.Ριζ.Α.: Γιατί στις εκλογές η διαφορά ανάμεσα στο κυβερνόν κόμμα, στο οποίο ηγείται η χειρότερη πολιτική οικογένεια της χώρας, και της αντιπολίτευσης ήταν 22 μονάδες;

*Βρομιά βλέπουν ορισμένοι Συ.Ριζ.Αίοι και ζητάνε από τον Τσίπρα να μείνει δίπλα τους για να τον ξεβρομίσει σε όλη την Ελλάδα… Όμως είναι αργά!

*Γιατί δεν έγραψαν μέλη τους χιλιάδες που ζητούσαν να εγγραφούν στον Συ.Ριζ.Α. κατά τις περιοδείες του Τσίπρα, είναι η απορία πολλών.

*Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής και σε αυτούς και οι εκατό, τα «πρωτάκια», όπως τους αποκαλούν. Είχαν άγχος αρχικά αλλά γρήγορα προσαρμόστηκαν στο νέο τους περιβάλλον…

*Ήλθαν όλοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους με συζύγους, παιδιά και γονείς. Ασφαλώς και μεγάλη στιγμή για τους ίδιους.

*Η Βουλή οκτακομματική και εμφανής σε αυτή την τετραετία η συμμετοχή των κομμάτων της ακροδεξιάς. Ο Κασιδιάρης απουσιάζει αλλά κατευθύνει μέσα από την φυλακή.

*Στα έδρανα του Συ.Ριζ.Α. και στην πρώτη σειρά και ο πρώην πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Τα συναισθήματά του, όπως περίμεναν όλοι,  μέσα στη θλίψη. Περισσότερο τον ένοιαζε ποια θα είναι η εξέλιξη του κόμματος με την απουσία του.

*Δεν αρκούσε που κυβέρνησαν με την ακροδεξιά του Καμμένου στην χωροταξία της Βουλής Συ.Ριζ.Α. και Σπαρτιάτες και Νίκη είναι δίπλα, δίπλα. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα και να μην συμβεί αυτό ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής να τους μετακινήσουν σε άλλο σημείο της αίθουσας.

*Δεν είναι ακροδεξιά το κόμμα του Βελόπουλου, ξεκαθαρίζει ο ίδιος με εξώδικο στα μέσα ενημέρωσης. Ότι πεις γίγαντα!

*Ξέσπασαν στην διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την έκφραση συγχαρητηρίων στον βουλευτή Ηρακλείου των Σπαρτιατών Γαυγιωτάκη. Είναι κόμμα, επισημαίνουν, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του έγκλειστου Κασιδιάρη.

*Άνοιξε μέτωπο ο Ανδρουλάκης με τον Καστανίδη και τους ψηφοφόρους του. «Οι πολίτες με ψήφισαν να τους εκπροσωπώ και ο Ανδρουλάκης με απέκλεισε», είπε…

*Του είπε, ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. να μην βιαστεί να μιλήσει αλλά ο Καστανίδης δεν μπορούσε να τον κρατά και γι αυτό τον έστειλε σπίτι του…

*Ο Ανδρουλάκης πιστεύει  ότι στις επόμενες εκλογές στην Κρήτη ίσως να καταλάβει το 30% των ψήφων.

*Τον είδε ο Μητσοτάκης τον Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο και τα είπαν για την Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη. Ο στόχος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης δεν αλλάζει για να ωφεληθούν τα συμφέροντα των ιδιωτών…

*Ο άλλοτε «πράσινος» εκσυγχρονιστής θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στο ΕΣΥ. Ας σεβαστεί, τουλάχιστον, τη μνήμη και το πρωτοποριακό έργο του πρώην συντρόφου Γιώργου Γεννηματά.

*Ανέμενε τρία χρόνια, μετά από εξαντλητική δουλειά σαράντα χρόνων στην εστίαση, σύνταξη αλλά δεν πρόλαβε να την λάβει και να την χαρεί. Η 70χρονη από το Φόδελε, δυστυχώς, «έφυγε» και αυτά τα θλιβερά μόνο εδώ τα συναντάς!

*Ξανά «πετάνε» οι τιμές σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Δεν βάζει φρένο ο νεοφιλελευθερισμός. Οι καταναλωτές που πλήττονται ιδιαίτερα στη μικρομεσαία τάξη πολλά προϊόντα  μόνο που τα… βλέπουν!

*Πριν πιστέψετε στην ευκαιρία που σας λανσάρουν, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, πιστοποιείστε  τον πωλητή. Αρκετοί έχουν χάσει πολλές χιλιάδες ευρώ και η παραγγελία δεν έφτασε ποτέ.

*Αναστέλλονται οι νοσηλείες παιδιών στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Μόνο δυο γιατροί απόμειναν για να εξυπηρετήσουν τα χιλιάδες περιστατικά που φθάνουν όλο τον χρόνο από την Κρήτη και τα γύρω νησιά…

*Πού θα νοσηλεύονται τώρα τα παιδιά είναι άγνωστο πού και τα τελευταία χρόνια οι νοσηλείες που έχουν καταγραφεί έχουν διπλασιαστεί…

*Στην Κρήτη, είναι γνωστό, καταγράφονται οι περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

*Αντιμετωπίζονται ως είλωτες εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία της Κρήτης αλλά και σε άλλες περιοχές του τουρισμού στη χώρα. Συνθήκες εργασίας μεσαίωνα καταγγέλλουν, ανασφάλιστοι, εξοντωτική δουλειά και αρκετοί πέφτουν αναίσθητοι από την υπερκόπωση…

*Η διαμονή τους είναι σε ακατάλληλους και ανθυγιεινούς χώρους, ρεπό δεν τους δίδονται, ξυλοκοπούνται και αντιμετωπίζονται ως δούλοι σε σκλαβοπάζαρα!

*Χιλιάδες θέσεις, παρά τις προσπάθειες των ξενοδόχων, έχουν μείνει κενές και δεν καλύπτονται και οι εργαζόμενοι στρέφονται σε άλλες ειδικότητες.

*Μπόρης: Οι παραιτήσεις, οι διαφωνίες, οι τραμπουκισμοί και ομαδοποιήσεις είναι η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν στον Συ.Ριζ.Α.