Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

ΠΟΥ: Η Ευρώπη το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού

Μετά την Κίνα, η Ιταλία παραμένει η πρώτη χώρα σε επίπεδο διασποράς του Covid- 19, με εκατοντάδες κρούσματα και νεκρούς καθημερινά.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σε όλο τον κόσμο  το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη πλέον είναι το «νέο επίκεντρο της πανδημίας».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει «τραγικό λάθος».

Μετά την Κίνα, η Ιταλία παραμένει η πρώτη χώρα σε επίπεδο διασποράς του Covid- 19, με εκατοντάδες κρούσματα και νεκρούς καθημερινά. Ενδεικτικά, ο απολογισμός των νεκρών στην περιοχή της Λομβαρδίας αυξήθηκε σε 890 σήμερα από 744 χθες, και τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.095.

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Ισπανία, όπου η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στη χώρα και καταμετρά περισσότερα από 4.200 κρούσματα. Σήμερα, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Βρεατανία, τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 35% σε 798 τις τελευταίες 24 ώρες,ενώ μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.