Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πρασόπιτα με σφολιάτα

Αυτή η νόστιμη και μοσχομυριστή πρασόπιτα, με τη γλύκα της και την μοναδικότητά της, προκαλεί τη γεύση σας.

Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 1:00' Μερίδες: 12

Υλικά Συνταγής

5 μεγάλα πράσα
6 αυγά
½ λίτρο γάλα
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 φλ. τρίμματα φέτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Για την πρασόπιτα με σφολιάτα, καθαρίζουμε πρώτα και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε φέτες. Τα ζεματάμε για 5 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.

Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, αφήνωντας για  λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη φέτα και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας κάθε φορά, να τα πίνει το μείγμα.

Στήνουμε την πρασόπιτα με σφολιάτα στο ταψί.

Σε ένα λαδωμένο ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε τη γέμιση. Βρέχουμε με τα δάχτυλα γύρω γύρω το φύλλο. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Πατάμε και τσιμπάμε τις άκρες των φύλλων να ενωθούν σε δαντέλα.

Τρυπάμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Στα μισά του ψησίματος αν θέλουμε αλείφουμε με διάλυμα αυγού να γυαλίσει η επιφάνεια.

 argiro.gr