Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο

19-21 Οκτωβρίου

ποδήλατο δημοσιογράφοι ρέθυμνο

Από τα σημαντικότερα γεγονότα χαρακτηρίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, που θα φιλοξενηθεί φέτος στο Ρέθυμνο από 19-21 Οκτωβρίου. Στη διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή 68 δημοσιογράφοι από 15 χώρες, που άρχισαν ήδη να φθάνουν στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στη διάρκεια του ποδηλατικού τριημέρου, θα πραγματοποιηθούν: Αγώνας σπριντ την Παρασκευή 19 του μηνός, αγώνας «χρονόμετρο» το Σάββατο και αγώνας αντοχής την Κυριακή. Ο πρώτος  και ο δεύτερος αγώνας θα γίνουν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και ο τρίτος περιλαμβάνει μια διαδρομή μήκους 64 χιλιομέτρων έως το Αρκάδι.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι το πρωτάθλημα ποδηλασίας που θα φιλοξενηθεί στην πόλη, ανοίγει τις πόρτες για την καθιέρωση και του ποδηλατικού τουρισμού και αποτελεί « ασφαλή δρόμο για να διεκδικήσουμε μια επιμήκυνση στην τουριστική μας περίοδο, με ανθρώπους υψηλού και βιοτικού και πνευματικού επιπέδου που έρχονται στην περίοδο που τους χρειαζόμαστε…»